Skip to main content

Wijn en spijs combinatie


Welke wijn bij gourmet?

Gourmet
Gourmet

Ga je gourmetten met de feestdagen? Dan vind je het misschien lastig om te bedenken wat je hierbij het beste kan drinken. Gourmetten doet men namelijk vaak met verschillende soorten vlees en vis. Wij vertellen je graag meer over wat je het beste kunt drinken bij de gourmet!

Bekijk alle wijnen voor gourmetten

Van biefstuk tot vis: Welke wijn kies ik?

Van biefstuk en kip tot garnalen, het kan allemaal op de gourmetplaat. Dat betekent: veel verschillende smaken. En bij elke smaak past een andere wijn. Zo drink je bij biefstuk bijvoorbeeld een Catena malbec, maar past bij garnalen juist de Yealands sauvignon blanc beter. Maar om voor elk stukje vlees of vis nu een andere wijn te pakken is ook niet handig!
Gelukkig is er één druivensoort die bij alle gourmetgerechten past, namelijk: de merlot. De zachte wijnen die gemaakt worden van deze druif zijn perfect bij de gourmet!

TOON VERTELT JE MEER OVER WIJN EN GOURMET!

Aanraders voor vis en groenten gourmetten

Eet je nou voornamelijk vis of groenten tijdens het gourmetten? Dan zijn er meerdere opties die wellicht beter passen dan een merlot. Bij gourmet met vis kun je, afhankelijk van je smaak, veel verschillende witte wijnen inzetten. Van grüner veltliner, sauvignon blanc, tot chardonnay, een mooie witte wijn past vaak goed bij gegrilde vis. Eet je voornamelijk groenten gourmet, ga dan voor een fruitige rode wijn, zoals een syrah of pinot noir. Zie hieronder welke van onze best beoordeelde wijnen goed passen bij vis (wit) of groenten (rood).


LEKKER ETEN (EN DRINKEN!)

Nu weet je precies welke wijnen je het beste kunt drinken bij de gourmet. Maar ook nu geldt: het allerbelangrijkste is dat je lekker vindt wat je drinkt! Ben je benieuwd welke wijnen het lekkerst zijn bij vlees, vis of kaas? Wij vertellen het je graag! Of zoek jouw recept op in de wijnwijzer. Deze vertelt je precies welke wijn het beste past bij jouw recept!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.