Skip to main content
Welkom
0

Welke wijn bij bavette?

Daarbij moet je een Malbec drinken; vol, rond en fruitig, ideaal bij het sappige en smaakvolle vlees van bavette.

Onze topkeuze bij bavette

Wijn bij bavette: een snijplank met een stuk bavette, gegrild met wat zout erop. Het mes om te snijden en de kruiden ernaast liggen klaar om lekker te gaan eten!

Welke wijn past er goed bij bavette?

Bavette smaakt vol en intens en heeft een stevige textuur. Als je 'm goed bereidt is de smaak sappig en krachtig. Daarbij past een krachtige rode wijn, zoals een Malbec. Maar er zijn meer manieren om een bavette te bereiden. Ontdek hieronder de beste match met de bereidingswijze die jij kiest!

Wijn bij gegrild of gebakken bavette

Gegrilde bavette krijgt een heerlijke grillsmaak. Plus de stevige en sappige smaak van de bavette betekent dat je een wijn kies die daar goed tegenop kan. Zo komen beide smaken nog beter naar voren.

  • Malbec: een stevige rode wijn, die wat ronder is van smaak en sappig wat goed past bij de gegrilde bavette
  • Syrah / Shiraz: door de kruidigere smaak van een Syrah past deze goed bij de pit van de gegrilde bavette
  • Côtes du Rhône: in deze volle, fruitige en kruidige wijn proef je ook specerijen, wat goed aansluit bij een gekruide bavette

Wijn bij bavette met saus

Saus toevoegen aan je bavette maakt het vlees wat zachter van smaak. Kies dan ook een wijn die daar goed bij past, dus iets ronder met minder harde tannines.

  • Een lichte Cabernet Sauvignon: wel wat tannines als tegenhanger voor het vlees, maar ook die kruidigheid voor de saus.
  • Merlot: heb je een romige saus, kies dan een Merlot om erbij te serveren. Deze wijn is wat ronder en zachter waardoor dit perfect past.
  • Grenache: een grenache is wat kruidiger, dus perfect voor bijvoorbeeld bavette met pepersaus. Verder is deze wijn zacht en vol van smaak.

Wijn bij bavette gestoofd of langzaam gegaard

Bij langzaam garen krijg je een volle en intense smaak. Het stevige vlees wordt heel erg mals en sappig, maar de structuur blijft behouden. Kies voor een wijn die vol en kruidig is.

  • Tempranillo: deze wijn is heeft zachte tannines en is wat fruitiger van smaak. Dit past heel goed bij de sappige smaak van het vlees.
  • Zinfandel: een krachtige rode wijn met fruit en kruiden. Die kracht past bij het vlees, die fruit en kruiden zijn perfect bij de garnituur en kruiden.
  • Syrah / Shiraz: gebruik je wat meer kruiden: kies dan een syrah. Deze heeft wat meer kruiden in de smaak en is dus een ideale match.

Shop je favoriete wijn

Meer wijn bij de lekkerste gerechten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.