Skip to main content
Welkom
0

Welke wijn bij côte de boeuf?

Stevig, krachtig en vetrijk: daar moet een stevige wijn met voldoende tannines tegenover staan: een Cabernet Sauvignon is die wijn!

Onze topkeuze bij côte de boeuf

Wijn bij côte de boeuf: een snijplank met een stuk côte de boeuf, gegrild met wat zout erop. Het mes om te snijden en de kruiden ernaast liggen klaar om lekker te gaan eten!

Welke wijn past er goed bij côte de boeuf?

Côte de boeuf is niet zomaar een stukje rundvlees. In tegenstelling tot andere soorten rundvlees is dit stukje juist wat meer doorregen van vet, waardoor het vlees heerlijk sappig en krachtig van smaak is. Met de juiste wijn, komen die smaken nog beter naar voren. Hieronder 3 bereidingswijzes met de bijpassende wijnen.

Wijn bij gegrilde côte de boeuf

Door de côte de boeuf te grillen krijg je dat heerlijke grillaroma. Naast de toch al krachtige smaak van het vlees heb je hier wel een wijn bij nodig die tegen deze smaken kan opboksen. Kies voor een wijn met aardig wat tannines. Je zult merken dat deze door de combinatie met het vlees veel zachter worden.

  • Cabernet Sauvignon: vol, krachtig, veel tannines die prima opkunnen tegen de sterke smaken van het vlees
  • Syrah / Shiraz: een Syrah wijn is nog wat kruidiger van smaak: past perfect bij de kruiden en het grillaroma
  • Malbec : een Malbec is iets ronder van smaak, maar sappig en fruitig, wat past bij het sappige vlees

Wijn bij côte de boeuf met saus (bijv. bearnaise)

Door saus toe te voegen, zal het vlees wat zachter van smaak zijn. Het romige van de saus combineer je dan met een wijn die ook wat zachter en romiger is, dus iets minder harde tannines. Maar het lekkerst is nog steeds een rode wijn. Proef hoe de smaken elkaar aanvullen!

  • Merlot: een Merlot is wat zachter en romiger van smaak, waardoor deze wijn perfect combineert met een côte de boeuf met saus, zeker met een witte saus
  • Bordeaux blend: een Bordeauxwijn is krachtig, maar elegant van smaak. Ideaal dus bij een krachtig stuk vlees met een elegante saus
  • Zinfandel: een Zinfandel is vol, rond en kruidig. Precies zoals het gerecht: rond en vol door de saus, kruidig door het gekruide vlees

Wijn bij langzaam gegaarde côte de boeuf

Door de côte de boeuf langzaam te garen, krijg je een rijke en intense smaak met een klein botertje. Of je nu kiest om veel of weinig kruiden te gebruiken: pas hier je wijn op aan! De wijn die je zoekt is sappig en kruidig, maar wel met genoeg power om tegen het vlees op te kunnen.

  • Tempranillo: deze wijn is complex en vol. Die volle smaak met wat tannine is perfect om de smaken van het vlees aan te vullen
  • Syrah: een syrah wijn is kruidig en krachtig: precies zoals de smaak van het vlees. Heb je wat meer kruiden gebruikt, kies dan de syrah
  • Grenache: kies voor een grenache om de volle en ronde smaak van het vlees aan te vullen. Deze is vol, maar ook kruidig van smaak en daardoor een goede match bij het vlees

Shop je favoriete wijn

Meer wijn bij de lekkerste gerechten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.