Skip to main content
Welkom
0

Welke wijn bij zeebaars?

Daarbij moet je een Sauvignon Blanc drinken; de frisse, citrusachtige tonen snijden door het zachte, iets vettige vlees van zeebaars.

Onze topkeuze bij zeebaars

welke wijn bij zeebaars: een blauw bord met daarop een hele zeebaars gegrild met groene asperges en aardappeltjes en een glas witte wijn

Welke wijn past er goed bij zeebaars?

Zeebaars is fris, zacht en iets vettig. De wijnen die je bij zeebaars drinkt, moeten levendig zijn met fijne zuren. Of je nu kiest voor gebakken, gegrilde of gestoomde zeebaars: hieronder de perfecte matches bij elke bereiding.

Wijn bij gebakken zeebaars

Mild met een zacht vetlaagje en lichte kruiden: dat zijn de smaken die je proeft bij een gebakken zeebaars. Kies een van onderstaande wijnen om die smaken perfect uit te laten komen.

  • Sauvignon Blanc: deze frisse wijn met een beetje citrus, snijdt mooi door de vettigheid mooi van de zeebaars
  • Pinot Grigio: deze zachte fruitige wijn ondersteunt de milde smaak van de vis en maakt een mooi geheel
  • Chablis: een Chablis heeft een beetje mineraliteit, wat zorgt voor frisheid en iets droogte wat perfect aansluit bij de subtiele vis

Wijn bij gegrilde zeebaars

Als je vis grilt krijgt het vaak een licht rokerige smaak. Daardoor wordt het wat steviger. En daarbij past ook een iets stevigere wijn met smaken die hier tegenop kunnen.

  • Verdejo: deze wijn heeft aardig wat frisse aroma's wat een goede combi is met de grillsmaak van de vis
  • Grüner Veltliner: iets kruidighed proef je in deze wijn, wat een hele goede tegenhanger is van de gegrilde kruiden op de vis
  • Albariño: wijn gemaakt van deze Spaanse druif past heel goed bij zeebaars met sappige zuren die kunnen opboksen tegen de grillsmaak

Wijn bij gestoomde of gepocheerde zeebaars

Gestoomde of gepocheerde vis zijn heel zacht en delicaat van smaak. De echte smaak van de vis komt hierin goed naar voren. Daardoor kies je ook een wijn die licht en subtiel is en niet overheerst.

  • Muscadet: deze lichte, licht zilte wijn past supergoed bij de zeebaars, omdat hij de vis niet overheerst
  • Droge Riesling: in een Riesling proef je fijne zuren. Deze zorgen ervoor dat de subtiliteit van het gerecht in stand blijft
  • Pinot Blanc: een Pinot Blanc heeft een zachte smaak en je raadt het al: dat past perfect bij de zachte delicate smaak van de zeebaars

Shop je favoriete wijn

Meer wijn bij de lekkerste gerechten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.