Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Arrogant Frog

Wijngaard Arrogant Frog
Wijngaard Arrogant Frog

Het merk met de meest verkochte wijn uit onze webshop: Arrogant Frog. Deze enorm succesvolle en prijswinnende wijnen uit Frankrijk worden gemaakt met respect voor de natuur, het product én de consument. En dat proef je! Lees hier alles over het wijnhuis van Arrogant Frog: Les Domaines Paul Mas.

Bekijk alle arrogant frog wijnen

Herkomst

Arrogant Frog
Arrogant Frog

De wijngaarden waar Arrogant Frog wordt verbouwd zijn onderdeel van wijnhuis Paul Mas. Ze worden gemaakt in Zuid-Frankrijk, in de Franse wijnregio Languedoc, rondom de plaatsen Pézenas en Montpellier. Hier wordt het wijnhuis gerund door de Fransman Jean-Claude Mas. Hoewel zijn familie al sinds 1892 druiven verbouwd, produceerden ze zelf nooit wijn. Daar bracht Jean-Claude Mas verandering in. In 2000 creëerde hij het bedrijf Les Domaines Paul Mas, vernoemd naar zijn vader. De strategie van Jean-Claude werd meer dan succesvol.  Hij werd in 2006 verkozen tot ondernemer van het jaar in Frankrijk en Arrogant Frog heeft de afgelopen jaren al tientallen awards binnengesleept.

De Arrogant Frog wijnen zijn in meer dan 65 landen te verkrijgen

HONDERDEN LITERS PER HECTARE

Het wijnhuis van Arrogant Frog groeide van 35 hectare wijngaarden in het jaar 2000 tot 700 hectare eigen wijngaarden en 2400 wijngaarden waarmee ze samenwerken vandaag de dag. Hier groeien maar liefst 40 verschillende druiven op. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 meter in een omgeving die beïnvloed wordt door een zeeklimaat. De wijnstokken zijn tussen de 11 en 33 jaar oud en produceren samen maar liefst 4500 liter per hectare. 

Veel druiven, veel wijnen

Arrogant Frog druiven worden nabij de Middellandse zee verbouwd op een grond van klei en kalksteen. Op deze grond staat een rijk assortiment aan druivenrassen. Deze druiven worden gebruikt voor het maken van de Arrogant Frog: 

Rode wijn en rosésyrahgrenachecabernet sauvignonmerlotcarignan en cinsaut - cinsaut
Witte wijnviognier, marsanne,sauvignon blanc en chardonnay

SMAAKT LEKKER BIJ…

Elke wijn heeft z’n unieke partners als het gaat om eten. Hieronder vind je de beste combinaties voor:
Rode wijnen van Arrogant Frog (ideale serveertemperatuur 16°C): pasta, barbecue, gevogelte, rood vlees en kaas
Witte wijnen van Arrogant Frog (ideale serveertemperatuur 10/12°C): risotto met schelpdieren en wit vlees

Een goede en betaalbare wijn voor de moderne wijndrinker, want een dure is niet altijd persé een goede.

Jean-Claude Mas

NAAM MET EEN KNIPOOG

Arrogant Frog, waar komt die fascinerende naam toch vandaan? De Engelsen noemen de Fransen 'frogs' omdat ze kikkerbilletjes eten. Arrogant Frog is dan ook een scheldnaam van de Engelsen voor ‘de arrogante Fransman’ die altijd alles beter weet. Zeker op het gebied van wijn staan de Fransen hier bekend om: “Wijn zonder kurk? Belachelijk!” Met de naam Arrogant Frog geeft Jean-Claude een knipoog naar de traditionele, chauvinistische manier waarop de Fransen met wijn omgaan. Hij doet het namelijk zelf net een tikkie anders: vooral gericht op de wensen van de consument. De wijnen zijn perfect voor consumenten die behoefte hebben aan goede wijn voor sociale gelegenheden en die alleen puur willen genieten van wijn zonder gedoe.

MEER OVER WIJNHUIS VAN ARROGANT FROG!

OUDE WERELD, NIEUW JASJE

Jean-Claude heeft nogal een on-Franse kijk op wijn ontwikkeld in “nieuwe wijnlanden” zoals de Verenigde Staten (Californië) en Australië. Hij heeft met Arrogant Frog namelijk een filosofie ontwikkeld die gericht is op de Nieuwe Wijnwereld in plaats van de traditionele Franse. Wijnhuis Arrogant Frog combineert dus het Franse ‘terroir’ en de oude stokken met de moderne aanpak van Jean-Claude.

Prijswinnend

  • Domaine Paul Mas heeft in 2017 maar liefst 35 medailles gewonnen met de Arrogant Frog wijnen 
  • In 2013 is het wijnhuis door Sommelier Challenge bekroond tot Winery of the Year
  • Domaine Paul Mas eindigde in 2015 op de 16e plaats van The World’s Most Admired Wine Brands
  • In 10 jaar groeide de verkoop van Arrogant Frog uit van 0 naar 35 landen

NOG NIET GENOEG VAN WIJN?

Kun jij net als wij geen genoeg krijgen van wijn? Dan hebben wij gelukkig nog een heleboel leuke artikelen om te lezen. Lees bijvoorbeeld alles over de verschillende wijnlanden en wijnsoorten. Of kom erachter wat nu het verschil is tussen de oude en nieuwe wijnwerelden. Liever gelijk alle wijnen bekijken? We hebben genoeg keuze rode wijnen, witte wijnen en rosé's! Of lees een van de onderstaande artikelen voor meer inspiratie. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.