Skip to main content

Ontdek wijnhuis


Canti

Canti

Gianni Martini wil met iedereen het échte Italiaanse gevoel delen. Volgens hem was de enige manier om dat te doen: een wijnmerk oprichten! Dit was in 2001. Inmiddels is zijn Canti een bekende naam in de prosecco streek én daarbuiten. Ontdek alles over het Italiaanse wijnhuis Canti.

Bekijk alle Canti prosecco's

De wijnen van Canti

Canti produceert witte, rode en rosé wijnen. Deze worden gemaakt van druiven afkomstig van wijngaarden in heel Noord-Italië. Maar de nadruk ligt toch echt op prosecco! Dit is een beroemde mousserende wijn. De naam prosecco is beschermd. Officieel mag een wijn alleen deze naam dragen als hij aan alle regels voldoet. Zo moet hij aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, gemaakt zijn van de glera druif én uit de prosecco streek komen. Waar die ligt? Je raad het al: Noord-Italië! Geen betere drank om het Italiaanse gevoel mee over te brengen dus.

image

De stijl van Milaan in Canti

Milaan staat bekend als de stad van de designers. Beroemde kledingmerken hebben hier hun wortels liggen. Het is dus ook een populaire shopstad voor toeristen. Maar ook voor designer meubelen en architectuur kun je er terecht. Dit Milanese gevoel voor stijl is een belangrijk onderdeel van Canti. En wel dankzij Eleonora Martini, de dochter van Gianni. Zij studeerde styling aan een beroemde universiteit in Milaan. Vervolgens gebruikte ze haar vaardigheden voor de marketing van Canti. Met bijzondere beelden en reclames probeert ze de prosecco zo veel mogelijk de Italiaanse beleving mee te geven.

Canti Prosecco Millesimato 2018

Staan de hapjes klaar? Deze prosecco is perfect geschikt als aperitief. Net voor het eten, wakkert deze bruisende wijn de trek vast aan. Doe je ogen dicht en stel je de stijlvolle straten van Milaan voor bij zonsondergang. Lekker ontspannen zit je op een terras met een bord gedroogde, Italiaanse ham. Prosecco’s zijn zeer geschikt voor feestelijke gelegenheden. Maar deze kan ook gewoon als je zin hebt om er even tussenuit te knijpen naar proseccoland.

Canti Prosecco Millesimato 2022 75CL

Prosecco Demisec Canti Ice 2018

Prosecco on the rocks. Deze prosecco heeft meer suikers en met goede reden! Het maakt hem erg geschikt om met ijs te drinken! Zo verliest hij na het extra koelen niet zijn smaak. Pak voor de Demisec Canti Ice dus een groot glas uit de kast, vul het met ijsblokjes en vervolgens met de Prosecco. Garneer éventueel met een framboos of aardbei. Dat is extra feestelijk. Met deze prosecco kun je ook goed variëren en er je eigen draai aan geven! Combineer hem eens met een scheutje jasmijn siroop en verse munt. Wil je de wijn combineren met eten? Denk dan aan een lekker fruitdessert.

Canti Prosecco Ice Demi-Sec 2018 75CL


Meer wijn?

Hoe zit dat nou precies met die prosecco streek? Lees er alles over op de prosecco-pagina. En kom meer te weten over de beroemde mousserende wijn. Of verdiep je in het Italiaanse wijnland! Zet je reis verder voort en lees over andere wijnlanden zoals Chili en Argentinië.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.