Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Grandes Vinos

Grandes Vinos wijnhuis
Grandes Vinos wijnhuis

Grandes Vinos is bekend van haar Beso de Vino wijnen. Dit wijnhuis ligt in de Spaanse streek Cariñena. De kennis van en de liefde voor wijn hebben de wijnboeren van generatie op generatie meegekregen. Wij vertellen je graag alles over het wijnhuis Grandes Vinos en haar heerlijke wijnen.

Bekijk alle wijnen van Grandes Vinos

VAN GENERATIE TOT GENERATIE

Grandes Vinos wijn
Grandes Vinos wijn

In 1997 kwamen meer dan 700 wijnboeren uit de streek Cariñena bij elkaar om Grandes Vinos wijnen te creëren. De wijn is geboren met maar één echt doel: de wijn uit Cariñena naar de hele wereld brengen. De overgrote meerderheid van de wijnboeren van Grandes Vinos hebben hun kennis van vorige generaties doorgekregen. Voor hen zijn de wijngaarden veel meer dan alleen een bedrijf. Het is een stukje familie én cultureel erfgoed. De goede samenwerking tussen alle wijnboeren van Grandes Vinos zorgt ervoor dat de druiven van Cariñena de mooie kenmerken van de streek blijven behouden.

DE CARIÑENA GROEIT IN CARIÑENA

Grandes Vinos druiven
Grandes Vinos druiven

Grandes Vinos ligt in de Spaanse streek Cariñena. Deze streek is in de geschiedenis altijd verbonden geweest met wijnen en heeft haar naam aan de gelijknamige druivensoort, die groeit in deze streek, mogen geven. Dit is iets unieks in de wijnwereld en komt eigenlijk nooit voor. Cariñena bevindt zich in het noordoostelijke deel van Spanje in ligt binnen de staat Aragón. Na meer dan 20 jaar is Grandes Vinos de grootste wijnmakerij van Aragon en van de Cariñena streek te noemen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Sinds het begin van Grandes Vinos is kwaliteit, innovatie en betrokkenheid bij de omgeving en het milieu belangrijk. Alle machines en systemen waarmee Grandes Vinos werkt verbeteren het proces vanaf de wijnstok. Hierdoor worden unieke wijnen gecreëerd. Grandes Vinos doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo wordt er geprobeerd de irrigatie van de wijngaarden altijd te optimaliseren en maakt Grandes Vinos gebruik van zonne-energie.

Breed klimaat

De wijngaarden van Grandes Vinos bestaan uit steenachtige gronden (lagen van steen, mineralen en aarde), waarop de wijnstokken uitstekend kunnen groeien. Het verschil in klimaat verschilt erg in Cariñena. De landschappen verschillen van het Iberisch Randgebergte in het zuiden, tot het vlakke landschap in het midden, tot de Pyreneeën in het Noorden. De hoogtes variëren van 396 meter tot 853 meter en zorgen voor grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht. Dit draagt bij aan de heerlijke aroma’s en structuur van de wijn. 

EEUWENOUDE WIJNSTOKKEN

Grandes Vinos wijngaard
Grandes Vinos wijngaard

De wijnstokken die groeien in de Cariñena streek zijn veelal 30-40 jaar oud en de oudste wijnstokken zijn zelfs meer dan een eeuw oud. De bekende ‘Cierzo wind’ houdt de wijnstokken gezond. Deze droge en vaak koele wind waait vanuit het noorden en helpt de druiven ziektevrij te houden. Ook probeert Grandes Vinos zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, zoals insectenspray, te gebruiken. Ze maken liever gebruik van natuurlijke middelen om de wijnstokken te beschermen.

Veelal lokale druiven

Grandes Vinos kweekt druifsoorten die het beste groeien op hun land. Meer dan 70% van de druiven die groeien op de wijngaarden zijn lokale druiven, zoals: garnacha, tempranillo, cariñena en witte macabeo. Ze worden aangevuld met internationale druiven die zich goed hebben aangepast aan de grond, zoals de syrah en de chardonnay. 

The Macabeo & Chardonnay white wine and the organic Tempranillo will be a perfect complement to the Syrah & Garnacha wine.

BESO DE VINO: SYRAH & GARNACHA

Syrah & Garnacha is de best verkochte wijn van Grandes Vinos’ Beso de Vino en is verkrijgbaar in bijna 40 landen. Deze wijn is een combinatie van 15% syrah en 85% garnacha. De syrah wijnstokken zijn 15 jaar oud en de garnacha wijnstokken maar liefst 40 jaar. De wijn wordt gerijpt op Amerikaans/Franse eiken vaten. Dit samen zorgt voor een fruitige wijn met een pittige, hartige smaak.

ANTONIO THE BULL

Hoeveel wijnmerken ken jij die door middel van een augmented reality karakter tot leven komen op je smartphone? Antonio The Bull geeft je graag een virtuele knuffel en tovert ook nog eens een lach op je gezicht. Wil je ook Antonio The Bull over de wereld zien reizen en zijn passie voor wijn zien delen? Download dan gratis de “Grandes Vinos” app voor Android of iPhone en scan het label van Beso de Vino.

BEKIJK HIER AUGMENTED REALITY KARAKTER: ANTONIO THE BULL

LEKKER BIJ…

De wijnen van Grandes Vinos smaken het lekkerst bij rood vlees van de barbecue, tapas, geroosterde groente, lam, sushi, garnalen en salades.
Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde lamskoteletjes met ratatouille met een glas Syrah & Garnacha? Dit gerecht is geen rocket science, maar wel hartstikke lekker! 

ALLES OVER WIJN

Bij Gall & Gall vind je niet alleen wijn, maar ook allerlei artikelen over wijn. Lees bijvoorbeeld alles over de verschillende wijnlanden en wijnsoorten. Benieuwd welke wijn bij jouw gerecht past? De wijnwijzer kan het je precies vertellen. Lees ook onderstaande artikelen voor meer leuke wijnverhalen!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.