Ontdek wijnhuizen
Viña la Rosa

Viña la Rosa ontstond in 1824 toen Francisco Ossa y Mercado, een mijnbouwondernemer uit het noorden van Chili, een landgoed kocht in centraal Chili. Uiteindelijk werd dit landgoed overgedragen aan zijn oudste zoon, Gregorio. Vandaag de dag is Viña la Rosa in handen van de zesde generatie van het gezin, geleid door Ismael Ossa. Wij vertellen je meer over de wijnen van Viña la Rosa.
WIJNEN VAN WERELDKLASSE
Ismael Ossa produceert uitstekende wijnen van wereldklasse. Om dat doel te bereiken heeft Viña la Rosa meer dan 600 hectare wijngaarden geplant in de Peumo regio van de Cachapoal Valley. Belangrijk voor Viña la Rosa is het duurzaam produceren met respect voor werknemers, leveranciers en naastgelegen gemeenschappen.
TRADITIONELE WIJNGEBIEDEN

De wijngaarden van Viña la Rosa liggen in Peumo, Cachapoal Valley, een van de meest traditionele wijngebieden van Chili. Peumo ligt 140 kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago, en op slechts 65 km van de kust. Cachapoal staat erom bekend dat het één van Chili's langste en meest consistente rijpingsseizoenen heeft. Hierdoor is het gemakkelijk om een goed rijpingsniveau te bereiken zonder dat de mooie zuren verloren gaan.
Zonnige dagen, koude nachten
De Cachapoal Valley heeft een mediterraans klimaat dat ideaal is voor hoge kwaliteits-druiven. Het Pacific Coast gebergte beschermt de wijngaarden tegen de koude en vochtige winden van de Stille Oceaan. Dit zorgt ervoor dat de druiven effectief rijpen. Regenachtige winters (gemiddeld 600 mm per jaar) worden gevolgd door zonnige dagen met een verkoelende wind uit het zuiden. De zomer brengt gemiddelde dag- en nachttemperaturen van 20°C met koude, relatief droge nachten en dagen met veel zon. Dit is goed voor de kleur en frisheid van de wijn.
DRUIVEN VAN VIÑA LA ROSA

De wijngaarden van Viña la Rosa liggen dicht bij de bergen en hebben een diepe, zanderige klei-leemtextuur grond met weinig steen in de bodem. De verschillende druiven van Viña la Rosa groeien op verschillende wijngaarden. Dit zijn de druiven die groeien op de wijngaarden van Viña la Rosa:
- Carmenère
- Cabernet sauvignon
- Cabernet franc
- Merlot
- Syrah
- Malbec
- Chardonnay
- Sauvignon blanc
- Petit verdot
- Pinot noir
Enjoy memorable, pleasure-filled times that will transport you to the magic and purity of our vineyards and the purity that bring them to life! Salud!

BIJZONDERE WIJN: LA ROSA OSSA
Vina la Rosa Ossa Sixth Generation is de icoonwijn van Viña la Rosa. Een eerbetoon aan de zesde generatie van de Ossa familie. Deze wijn vertegenwoordigt de toewijding van de nieuwe generatie die de uitdaging aan zijn gegaan om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken, maar dan wel op een duurzame manier.
Proef ook deze wijnen:
La Rosa Carmenere
Een eerbetoon aan de oorsprong, mensen en streek van Viña la Rosa; La Rosa Carménère werd geboren na een grondige studie van de bodem waar de beste druiven van het gebied vandaan kwamen.
Viña la Rosa la Capitana Carmenère
Deze wijn weerspiegelt de onmisbare kenmerken van het wijnhuis. De naam Capitana komt van de allergrootste palmboom van dit wijnhuis. Deze staat midden tussen de wijngaarden. Hier groeit de carmenèredruif die van oorsprong uit Frankrijk komt, maar waarmee uitstekende wijnen worden gemaakt in Chili.
PASTA MET AVOCADO, PESTO, GEBAKKEN TOMATEN EN OLIJVEN
Dit recept is heerlijk in combinatie met een La Capitana Carmenère!
Ingrediënten (voor 4 personen)
-
400 g rigatoni pasta
-
3 gesneden tomaten
-
150 g olijven (groen en zwart), ontpit en in kwartjes gesneden
-
2 lepels verse oregano
-
Snufje zout en peper
-
Olijfolie
Voor de pesto
-
2 grote porties basilicum bladeren
-
1 teen knoflook
-
25 g Parmezaanse kaas
-
15 g fijngesneden walnoten
-
½ avocado
-
30 g pompoenzaden
-
100 ml olijfolie
-
2 blokjes ijs
-
Benodigdheden: keukenmixer
ZO MAAK JE ‘M

De pesto
- Vul een kwart van de pan met water en een snufje zout, wacht tot het water kookt
- Doe de basilicum in de pan om kort te blancheren
- Giet het water af en doe de basilicum in een kom met koud water
- Doe de basilicum (zonder water) met de knoflook, parmezaanse kaas, walnoten, avocado, pompoenzaden, ijsblokjes en olijfolie in een keukenmixer en mix tot een gladde pesto
De pasta
- Kook de pasta in een pan met water ca. 8 minuten
- Doe de pasta in een grote kom
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan
- Doe de tomaten en olijven erbij en bak een paar minuten
- Voeg hier de oregano, het zout en de peper aan toe
- Voeg de pesto bij de pasta en roer goed door
- Serveer de pasta, afgetopt met de tomaten-olijvenmix met een glas La Capitana Carmenère
MEER WIJN EN INSPIRATIE
Wil je meer weten over de verschillende wijnlanden? Lees dan alles over bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië, Spanje, Chili en Frankrijk. Ook kun je alles lezen over de verschillende wijnsoorten en druiven. Of lees een van de onderstaande artikelen voor meer wijninspiratie.