Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Yealands

Yealands

De meest milieuvriendelijke wijnen ter wereld creëren: dat is de visie van Yealands Estate. Ze maken op een verantwoorde manier wijnen en staan aan de wereldtop op het gebied van duurzame wijnbouw. De prijswinnende wijnen zijn één met de natuur en dat proef je. Lees hier alles over het bijzondere wijnhuis en de wijnen van Yealands.

Bekijk alle Yealands wijnen

08-08-08: HET BEGIN VAN EEN BEDRIJF

Op 08-08-2008 opende stichter Peter Yealands de historische Yealands Estate Winery. De wijngaard ligt naast de kust en hier heerst een uniek klimaat. De druiven groeien op een heuvelachtig terrein waar alles in teken staat van kwaliteit en duurzame wijnproductie. Met zijn duurzaamheidsprincipes en de hypermoderne groene SMART technologie, is Yealands de eerste wijnmaker ter wereld die carboNZeroCertTM was vanaf dag één. Dit betekent dat de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd.

image

DUURZAAM EN VERANTWOORD

Alles bij Yealands Estate in Nieuw-Zeeland wordt gerecycled. Van druiventakken en wijndrab tot afvalwater, verpakkingsmateriaal en glas. Tussen de wijnranken grazen schapen om de grond op natuurlijke wijze te bemesten. Ook heeft Yealands het grootste zonnepanelendak van Nieuw-Zeeland. Er zijn meer dan 1300 zonnepanelen op het dak van de wijnmakerij. Samen genereren ze 30% van de gemiddelde elektriciteitsbehoefte.

MARLBOROUGH

Het wijnhuis van Yealands staat in het meest Noordoostelijke puntje van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In de Awatere Valley om precies te zijn. Marlborough wordt gezien als een van de beste wijnstreken van de wereld, bekend om de intense sauvignon blanc en heldere, rijke pinot noir. Doordat het wijnhuis vlakbij de kust staat, waar een sterke zeewind vandaan komt, hebben de wijnen van Yealands een vers en kruidig karakter. De zonnige dagen, koele nachten en weinige neerslag zorgen ervoor dat de kleine druiven een dikke huid hebben. Samen met een jonge vruchtbare grond ontstaat hierdoor een super levendige smaak van de druiven.

Wijngaard Yealands

KIPPEN EN MUZIEK OP DE WIJNGAARD

Yealands heeft meer dan 100 scharrelkippen rondlopen op de wijngaarden. De meeste hiervan zijn geadopteerde ex-batterijkippen. Ze scharrelen er op los op zoek naar klein ongedierte. Dat scheelt weer bestrijdingsmiddelen! En laten ze daarnaast nou ook nog eens heerlijke eieren leggen. Door het afspelen van klassieke muziek tijdens de zonuren, zijn deze eieren 16% groter dan normale eieren. Daarnaast moet muziek de gezondheid van de druiven helpen verbeteren. Hoe dan? Studies hebben aangetoond dat de wijnstokken positief reageren op de trillingen en geluidsgolven in muziek. En het heeft natuurlijk ook een positief effect op iedereen die over de wijngaarden loopt.

BEKIJK HIER ALLES OVER HET WIJNHUIS EN DE WIJNGAARDEN VAN YEALAND

BESTE WIJNEN

Yealands staat vooral bekend om hun Sauvignon blanc, Pinot Noir en Pinot Gris, maar daar stopt het niet, daarnaast produceren ze nog veel meer verschillende wijnen. Zo maakt Yealands ook grüner veltlinerrieslinggewurztraminer en een mix van de pinot gris, gewurztraminer en riesling. Vooral de Yealands Estate Single Vineyard Sauvignon Blanc is een verrassende wijn. Hij is afkomstig uit verschillende hoeken van de aan zee gelegen wijngaarden. Deze wijn heeft de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen de waaronder:

  • De VK International Wine Challenge (wijnoogst uit 2017)
  • Hong Kong International Wine & Spirits Competition (wijnoogst uit 2015)
  • UK Sommelier Wine Awards (wijnoogst uit 2015)
  • WineState Magazine, 'Sauvignon Blanc of the year’ (wijnoogst uit 2015)

HEERLIJK BIJ

De sauvignon blanc van Yealands matcht goed met verse visgerechten. De kruidige smaak van de wijn smaakt vooral goed bij kreeft, mosselen, garnalen, zalm, oesters en tonijn. Daarnaast is hij ook heerlijk bij een frisse geitenkaassalade.

Pinot noir smaakt goed bij geroosterde lam, eend, paddenstoelen risotto, varken, milde curry’s, stoofschotels en zachte kazen. De aroma’s van bloemen en aardbeien en de aardse smaak vullen deze gerechten perfect aan.

De pinot gris past perfect bij kipgerechten, varken en romige pastagerechten. Hij is ook erg lekker bij zeevruchtensoep of Franse uiensoep.


MEER WIJN EN INSPIRATIE?

Wil je meer weten over soorten wijn, zoals bijvoorbeeld over biologische wijn? Bekijk dan al onze biologische wijnen of lees alles over de verschillen tussen biologische en niet-biologische wijn. Ook kun je nog meer lezen over het wijnland Nieuw-Zeeland en hoe wijn wordt gemaakt vanaf de Oogst. Of lees een van de onderstaande artikelen! 

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.