Skip to main content
Welkom
0

Welke wijn bij kabeljauw?

Daarbij moet je een droge Sauvignon Blanc drinken; de frisheid accentueert de milde, stevige kabeljauw zonder het te overheersen.

Onze topkeuze bij kabeljauw

wijn bij kabeljauw: een zwart bord met daarop een gegrilde kabeljauw, met groene salade met tomaat, citroentjes en gebakken aardappeltjes

Welke wijn past er goed bij kabeljauw?

Kabeljauw is mild van smaak en qua structuur lekker stevig. De wijn die je erbij serveert moet fris zijn, maar niet te krachtig, anders valt de smaak van vis weg.

Wijn bij gebakken kabeljauw

De smaak van gebakken kabeljauw is zacht en iets romiger door boter. Je kiest dan een wijn die goed samengaat met de boter.

  • Sauvignon Blanc: de citrusachtige frisheid in deze wijn brengt de smaak met boter helemaal in balans
  • Chardonnay (ongehouten): de ronde zuren van de Chardonnay ondersteunen de romigheid van gebakken kabeljauw
  • Pinot Gris: in deze wijn proef je rijp fruit. Die smaken kun je goed combineren met de kruiden van de kabeljauw

Wijn bij kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven is mild van smaak en heeft meestal wat extra kruiden of groente om het gerecht aan te vullen. Je zoekt dan een wijn die daar goed bij past.

  • Verdejo: deze wijn heeft een frisse kruidigheid wat heel goed past bij de kruiden van de vis
  • Chablis: een Chablis is fris en strak en wat ervoor zorgt dat de smaken van de wijn en de vis nog beter naar voren komen
  • Viognier: de iets zachtere perziktonen sluiten mooi aan bij kabeljauw met groente zoals bijvoorbeeld tomaat of paprika

Wijn bij gestoomde of gepocheerde kabeljauw

Bij gestoomde of gepocheerde kabeljauw proef je de pure smaak van de kabeljauw. Zoals 'ie bedoeld is: puur en subtiel. Kies een wijn die de smaak in stand houdt of zelfs nog meer naar boven brengt.

  • Muscadet: de frisheid van deze wijn zorgt ervoor dat de smaak van de vis goed naar voren komt
  • Riesling: kies een drogere Riesling die door de lichte fruitigheid heel mooi past bij de subtiele smaken
  • Pinot Blanc: een Pinot Blanc is een milde witte wijn die de delicate smaak van gepocheerde vis helemaal tot zijn recht laat komen

Shop je favoriete wijn

Meer wijn bij de lekkerste gerechten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.