Geen alcohol, en tóch lekker! Alcoholvrije wijn

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor alcoholvrije wijn! Dit is wijn waar achteraf de alcohol is uitgehaald. Lees alles over alcoholvrije wijn en bestel online!
Hoe ontstaat alcoholvrije wijn?  

Eerst wordt volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuumtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. De alcoholvrije wijn smaakt daardoor nog steeds naar wijn, maar toch iets anders doordat er geen, of bijna geen, alcohol inzit. 

Een alcoholvrije wijn is lichter van smaak omdat hij de body mist die alcohol aan de wijn geeft. Niet hetzelfde dus als gewone wijn, maar alcholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een alcoholvrije wijnbeleving wil hebben. In de alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall kunt vinden, kan tot maximaal 0,5% alcohol zitten. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol binnen krijgt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol.


Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol.

Appelsap kan tot 0,4% alcohol bevatten en zelfs rijpe bananen bevatten een alcoholpercentage! Wettelijk mag alcoholvrije wijn maximaal 0,5% alcohol bevatten. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol die in een glas verse jus d'orange zit die een dag openstaat.

Assortiment alcoholvrije wijn

Gall & Gall heeft een aantal alcoholvrije wijnen in haar assortiment: rood, wit, rosé en een mousserende alcoholvrije wijn. 

Faber

Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zónder alcohol. Bovendien bevat Faber maar liefst 50% minder calorieën dan wijn mét alcohol, dus ook nog eens goed voor de lijn! Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in héél véél varianten. Denk aan chardonnay, rosé en sparkling wine! 
>Bekijk alle Faber wijnen

Barrels & Drums

Met Barrels & Drums is het bij elke borrel, diner of feest genieten. Zonder alcohol. Het is een kwalitatieve Franse wijn waar op een lage temperatuur de alcohol aan is onttrokken. Hierdoor behoudt deze wijn ook zonder alcohol een goede wijnsmaak en bevat de wijn ook nog eens 66% minder calorieën dan alcoholhoudende wijn! Het merk is te herkennen aan de vrolijke olifant op de fles. Hierdoor is het ook een leuk cadeau als er iets te vieren is!
>Bekijk alle Barrels & Drums wijnen

Torres

Bij het bekende Spaanse wijnhuis Torres worden de beste wijnen gemaakt. En nu hebben ze een serie wijnen op de markt gebracht met 0.5% alcohol. Nog maar de helft van de calorieën, maar wel volgens de hoge kwaliteitseisen van Torres gemaakt.
>Bekijk alle alcoholvrije Torres wijnen

Lussory

Lussory is de zuiverste 0,0% wijn van dit moment. Puur wijn, zonder toevoegingen, smaakstoffen en alcohol. De druiven komen van de gerenommeerde Spaanse wijngaarden La Mancha, gelegen tussen Madrid en Valencia. Voor deze wijnen worden inheemse druivenrassen gebruikt, zoals Macabeo, Airen en Tempranillo. Hierdoor is de smaak uniek! Doordat dit wijnmerk geen alcohol bevat (0,0%) heeft het een Halal-certificering! 
>Bekijk alle Lussory wijnen


Eisberg

Eisberg is de nummer 1 alcoholvrije wijn van Engeland. Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van z'n druivenras behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder 33 calorieën per glas en mét de echte smaak van wijn!
>Bekijk alle Eisberg wijnen

Meer leren over wijn of alcoholvrij?

Als je niet zo'n fan bent van alcohol én wijn, leer dan meer over onze andere alcoholvrije dranken, waaronder alcoholvrij bier

Meer leren over wijn? Leer dan meer over de grootste wijnlanden, de bekendste wijnsoorten of hoe je nou eigenlijk wijn proeft! 

De lekkerste

Alcoholvrije wijnen
Ook leuk om te lezen: