Geen alcohol, en tóch lekker! Alcoholvrije wijn

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor alcoholvrije wijn. Deze wijn smaakt als gewone wijn, maar hier is de alcohol achteraf uitgehaald. Lees  hier meer over alcoholvrije wijn en de verschillende merken!

Hoe ontstaat alcoholvrije wijn?  

Eerst wordt volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuumtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. De alcoholvrije wijn smaakt daardoor nog steeds naar wijn, maar toch iets anders doordat er geen, of bijna geen, alcohol inzit. 

Een alcoholvrije wijn is lichter van smaak omdat hij de body mist die alcohol aan de wijn geeft. Niet hetzelfde dus als gewone wijn, maar alcoholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een alcoholvrije wijnbeleving wil hebben. In de alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall kunt vinden, kan tot maximaal 0,5% alcohol zitten. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol binnen krijgt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol.

Zoeter

Alcoholvrije wijn smaakt vaak iets zoeter dan gewone wijn. Dit komt doordat het zoete en fruitige van de wijn minder naar voren komen door de alcohol. Dit betekent overigens niet dat alcoholvrije wijn meer suiker bevat. 

Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. Zo kan appelsap 0,5% alcohol bevatten en kan ook in rijpe bananen alcohol voorkomen.

Alcoholvrije merken

Faber

Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zónder alcohol. Bovendien bevat Faber maar liefst 50% minder calorieën dan wijn mét alcohol, dus ook nog eens goed voor de lijn! Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in héél véél varianten. Denk aan chardonnay, rosé en sparkling wine! 
>Bekijk alle Faber wijnen

Barrels & Drums

Met Barrels & Drums is het bij elke borrel, diner of feest genieten. Zonder alcohol. Het is een kwalitatieve Franse wijn waar op een lage temperatuur de alcohol aan is onttrokken. Hierdoor behoudt deze wijn ook zonder alcohol een goede wijnsmaak en bevat de wijn ook nog eens 66% minder calorieën dan alcoholhoudende wijn! Het merk is te herkennen aan de vrolijke olifant op de fles. Hierdoor is het ook een leuk cadeau als er iets te vieren is!
>Bekijk alle Barrels & Drums wijnen

Eisberg

Eisberg is de nummer 1 alcoholvrije wijn van Engeland. Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van z'n druivenras behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder 33 calorieën per glas en mét de echte smaak van wijn!
>Bekijk alle Eisberg wijnen

De lekkerste

Alcoholvrije wijnen


Meer wijn en alcoholvrij

Als je niet zo'n fan bent van alcohol én wijn, leer dan meer over onze andere alcoholvrije dranken, waaronder alcoholvrij bier. Meer lezen over wijn? Lees dan meer over de grootste wijnlanden, de bekendste wijnsoorten of hoe je nou eigenlijk wijn proeft! Of lees een van de onderstaande artikelen.