Alcoholvrije wijn: geen alcohol en tóch lekker!

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor een alcoholvrije wijn! 


Hoe ontstaat alcoholvrije wijn? 

Eerst wordt volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuumtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. De alcoholvrije wijn smaakt daardoor nog steeds naar wijn, maar toch iets anders doordat er geen, of bijna geen, alcohol inzit. 

Een alcoholvrije wijn is lichter van smaak is en heeft vaak een beetje zoetige indruk omdat alcohol normaal de zoetige smaak maskeert. Niet hetzelfde dus als gewone wijn, maar alcholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een alcoholvrije wijnbeleving wil hebben. In de alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall kunt vinden, kan tot maximaal 0,5% alcohol zitten. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol binnen krijgt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol.

FEIT

Zeer veel levensmiddelen, zelfs waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. Zo kan brood bijvoorbeeld tot 0,3% alcohol bevatten, appelsap tot 0,4% en zelfs rijpe bananen bevatten een alcoholpercentage! Wettelijk mag alcoholvrije wijn maximaal 0,5% alcohol bevatten. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol die in een glas verse jus d'orange zit die een dag openstaat.

Assortiment

Gall & Gall heeft een aantal alcoholvrije wijnen in haar assortiment: rood, wit, rosé en een mousserende alcoholvrije wijn. 

Faber

Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zónder alcohol. Bovendien bevat Faber maar liefst 50% minder calorieën dan wijn mét alcohol, dus ook nog eens goed voor de lijn! Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in de varianten Chardonnay, Rosé en Cabernet Sauvignon en als mousserend wit en rosé.
Bekijk of bestel hier alle alcoholvrije wijnen van Faber.

Barrels & drums

Met Barrels and Drums is het bij elke borrel, diner of feest genieten. Zonder alcohol. Het is een kwalitatieve Franse wijn waar op een lage temperatuur de alcohol aan is onttrokken. Hierdoor behoudt deze wijn ook zonder alcohol een goede wijnsmaak en bevat de wijn ook nog eens 66% minder calorieën dan alcoholhoudende wijn. Het merk is te herkennen aan de vrolijke olifant op de fles. Hierdoor is het ook een leuk cadeau als er iets te vieren is! 

Bekijk de Barrels & Drums wijnen > 

Torres

Bij het bekende Spaanse wijnhuis Torres worden de beste wijnen gemaakt. En nu hebben ze een serie wijnen op de markt gebracht met 0.5% alcohol. Nog maar de helft van de calorieën, maar wel volgens de hoge kwaliteitseisen van Torres gemaakt. 

De alcoholvrije Torres wijnen >

Lussory

Lussory is de zuiverste 0,0% wijn van dit moment. Puur wijn, zonder toevoegingen, smaakstoffen en alcohol. De druiven komen van de gerenommeerde Spaanse wijngaarden La Mancha, gelegen tussen Madrid en Valencia. Voor deze wijnen worden inheemse druivensoorten gebruikt, zoals Macabeo, Airen en Tempranillo. Hierdoor is de smaak uniek!
Doordat dit wijnmerk geen alcohol bevat (0,0%) heeft het een Halal-certificering! 

Alle Lussory wijnen >

Eisberg

Op zoek naar de heerlijke smaak van uw favoriete wijn, maar zonder de calorieën, alcohol of het morning-after gevoel? Eisberg is de nummer 1 alcoholvrije wijn van Engeland.
Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van de druivensoort behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder 33 calorieën per glas en met de echte smaak van wijn!

Bekijk Eisberg wijnen >

Toon alcoholvrije wijnen

Niet zo'n wijnliefhebber? Gall & Gall heeft ook 6 verschillende alcoholvrije speciaalbieren. Probeer ze nu!