Skip to main content

Recept en inspiratie


5x Vrolijke paascocktails

5x Vrolijke paascocktails

Met Pasen is er veel lekkers te eten. Denk aan een uitgebreid paasontbijt, een heerlijke paasbrunch of een gezellig diner. Maar vergeet de drank niet! Naast de 'gewone' paasdranken, is er nog veel meer lekkers. Zoals een verrassende paascocktail. We hebben de lekkerste 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Advocaat Martini

Advocaat is een lekkere Hollandse drank, gemaakt van brandewijn, suiker en ei. Een perfecte drank tijdens de paasdagen dus! Advocaat is best dik waardoor je het niet gemakkelijk kunt drinken, daarom lepel je het uit een glaasje. Serveer de advocaat bijvoorbeeld in een martini glas.

Je kunt natuurlijk voor het traditionele recept gaan, maar probeer als je in een feestelijke bui bent eens een variant met wat wodka, een scheutje amaretto en ter garnering nootmuskaat of een kaneelstokje!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 30 ml wodka
  • 30 ml advocaat
  • 30 ml disaronno (amaretto)
  • Nootmuskaat of kaneelstokje

Zo maak je ‘m:

Meng de advocaat, wodka, amaretto en ijsblokjes goed. Schenk het goedje in een martiniglas. Garneer met wat nootmuskaatrasp voor wat extra pit of gebruik een kaneelstokje ter garnering.

2. Mimosa

De Mimosa is een absolute topper voor tijdens de paasbrunch. Het is een lekker fris en fruitig drankje waardoor veel mensen het erg lekker vinden! De bereidingswijze is vrij simpel. Wat je nodig hebt is een champagne glas, jus d’orange, champagne en een scheutje Cointreau. En zonder alcohol is 'ie net zo lekker! 

Liever geen jus d’orange? Probeer eens een variant met een bolletje aardbeienijs, scheutje wodka, champagne en een toefje slagroom! Een feestje in je glas!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • (alcoholvrije) Champagne of Cava
  • 5 ml Cointreau of een scheutje rode limonade voor een 0.0 Mimosa
  • Jus d’orange

Zo maak je ‘m:

Schenk in het een champagneglas een laagje gekoelde jus d’orange. Vul het glas bij met gekoelde champagne en roer voorzichtig door. Maar de cocktail af door een klein scheutje Cointreau toe te voegen.

2. Mimosa
RECEPT EN INSPIRATIE

Mimosa

3. Perzik Bellini

Deze perzik smoothie met bubbels brengt met zijn oranje kleurtje een vrolijke sfeer op tafel. En naast de vrolijke kleur is ‘ie ook nog eens hartstikke lekker! Fris en lekker zoet.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 fles champagne of prosecco
  • 4 perziken

Zo maak je ‘m:

Ontvel, ontpit en pureer 4 perziken en koel dit mengsel 10 minuten in de vriezer. Gebruik een champagneglas om de Bellini's in te serveren. Schep in elk glas 2 eetlepels van de gekoelde puree. Vul daarna het glas met champagne of prosecco aan. 

Wil je wat extra kleur? Voeg dan net voor het serveren een druppeltje kersenlikeur toe.

3. Perzik Bellini
Recept en inspiratie

Bellini's mix recept

4. Nojito

Ook tijdens de paasdagen is er vast een familielid, kennis, vriend of vriendin die even geen alcohol drinkt. Om toch iedereen een feestelijk drankje te kunnen aanbieden kun je een alcoholvrije mojito, ook wel de Nojito, serveren: net zo lekker!

Ingrediënten (voor 1 groot glas)

  • Een grote scheut Sprite of 7 Up (bruiswater kan ook)
  • Handje muntblaadjes
  • 1/2 limoen, in partjes
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • IJsklontjes. Veel.

Zo maak je ‘m:

Zoek een mooi groot glas uit, doe hier de muntblaadjes in samen met de rietsuiker. Knijp een limoentje uit en roer alles even goed door elkaar. Schenk daarna de Sprite, 7 Up of het bruiswater erin. IJs erbij en klaar!

4. Nojito
Recept en inspiratie

Alcoholvrije Mojito: Nojito

5. Liquid Easter

Heb je te veel chocolade eitjes ingekocht dit jaar en ben je bang dat ze niet op gaan? Om je te beschermen tegen nog maanden lang paaseitjes snoepen, hebben we dit recept als oplossing! Liquid Easter, een mix van karamel likeur, chocolade en Licor 43.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 30 ml licor 43
  • 40 ml Spaanse brandy
  • 15 ml karamel likeur
  • Ijsblokjes
  • Chocoladesaus en geraspte donkere chocolade voor de garnering

Zo maak je ‘m:
Om de chocoladesaus te maken smelt je een goede hand vol met paaseieren in een pannetje of au bain-marie. Meng de Licor 43, de brandy en de karamel likeur met wat ijsblokjes in een shaker. Schenk het mengsel in een mooi glas en giet hierover de zelfgemaakte chocoladesaus.

Om de cocktail af te maken garneer je deze met halve paaseitjes on top! Hoe paasig wil je het hebben?

5. Liquid Easter
Maak zelf de lekkerste

Cocktails maak je zo

Instructie thuis cocktails maken Maak zelf de lekkerste cocktails | Gall & Gall


Meer paasinspiratie opdoen?

Nu weet je welke cocktails je kunt schenken tijdens Pasen. Tijdens Pasen is het ook altijd de vraag welke wijn je bij ei moet schenken. Wij hebben het antwoord voor je! Zoek je voor bij het toetje ook nog een drankje? Neem dan eens een kijkje op onze digestief pagina, whisky met chocola is namelijk een perfecte combinatie!