Skip to main content
0
€ 0.00

Alles over


Alamos

Alamos

Always Friends, Always Alamos. Deze wijn staat voor een ontspannen tijd, vol plezier en gelach. Alamos brengt nét dat beetje extra tijdens een mooi en onvergetelijk moment. Nieuwsgierig naar deze wijn? Lees dan snel verder!

SHOP ALLE ALAMOS WIJNEN

De geschiedenis van Alamos

Alamos is geworteld in de geschiedenis van de oprichtende wijnfamilie van Argentinië. Met meer dan 100 jaar ervaring in wijnbouw vertegenwoordigt Alamos de ziel van Argentinië. Deze reikt van het stadsleven tot aan het platteland, altijd in het gezelschap van vrienden.

Het ontstaan van Alamos

Alamos wijnfles in sneeuw

Argentinië is de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Het waren de Spaanse veroveraars die hier in de 16e eeuw de eerste wijnstokken plantten. Maar in de 19e eeuw kwam er pas echt aandacht voor de wijnbouw. Kolonisten uit Italië en Baskenland trokken naar Argentinië en brachten er tal van interessante druivensoorten naartoe. Rode druivensoorten voeren de boventoon, met de malbec als onbetwiste leider. Hoewel deze druivensoort van origine Frans is, wordt hij inmiddels beschouwd als de nationale druif van Argentinië. De malbec levert intense en karaktervolle wijnen. Het visitekaartje voor witte wijn is de aromatische torrontèsdruif. Maar internationale druivensoorten als cabernet sauvignonmerlot, chardonnay en sauvignon blanc kom je in Argentinië ook tegen.

 

De Alamos-wijnen komen uit Mendoza, waar de frisse lucht het Andesgebergte streelt. De wijnstokken wortelen zich in de droge, poreuze grond. De gesmolten sneeuw die de wortelen opnemen zorgt voor een authentieke smaak in de Alamos wijnen, herkenbaar van het Andesgebergte. Je proeft een natuurlijke zuurgraad en een synchrone rijping van de suikers en tannines. Heldere lucht, goed daglicht en koele nachten verbeteren de concentratie van aroma's en smaken en zorgen voor een lange, gladde afdronk van de Alamos wijn. Eén en al genieten dus. Proost!

Lachen met vrienden alamos

Geniet van Alamos

In Argentinië is vriendschap een manier van leven. Bij elke bijeenkomst voor werk en ontspanning staat sociale verbondenheid en plezier centraal. Een fles Alamos wijn maakt elke gelegenheid compleet!

Alamos - het verhaal van vriendschap

Parrillada

Parrillada is de Argentijnse naam voor gegrild rundvlees, het nationale gerecht. Het is niet zo raar dat dit het nationale gerecht is, want op de pampa’s (de vruchtbare groene grasvlakten van Argentinië) lopen ruim 60 miljoen koeien. De kuddes worden aangevoerd door stoere gaucho’s. En het kan bijna geen toeval zijn dat dit kwalitatief geweldige rundvlees zo goed samengaat met de krachtige Argentijnse wijnen van Alamos. Meer inspiratie over hoe jij deze heerlijke wijn kan combineren? Kijk dan snel hier om te zien hoe je empanadas met Alamos wijn maakt. Of lees de wijn en spijs basisregels!
 


Lees meer over wijn

Meer lezen over wijn? Lees dan onderstaande artikelen en word een wijn expert! Er zijn verschillende druiven en wijnen waar leuke weetjes en feiten over te vinden zijn. Bekijk de artikelen snel!