Skip to main content

Whisky uit Schotland


Blended Schotse Whisky

Blended Schotse Whisky

Negen op de tien flessen Schotse whisky zijn blends - dat wil zeggen, een mix van graan en single malt whisky's. Deze producten zijn het hart van de whisky industrie: het combineren van talloze componenten creëert een ​​harmonieus en samenhangend geheel. Lees hieronder meer over de unieke blended Schotse whisky.

BEKIJK ALLE BLENDED SCHOTSE WHISKY’S

WAT IS BLENDED SCHOTSE WHISKY?

Blended Schotse whisky’s bestaan uit een combinatie van single grain whisky en malt whisky's. Meer dan 90% daarvan moet gestookt zijn in Schotland. Hier kan je meer lezen over blended whisky's. De producenten van de verschillende merken combineren verschillende malt en grain whisky’s op zo’n manier, dat er een consistente smaak ontstaat die kenmerkend is voor dat merk en regio. Een bekende en toegankelijke grain whisky is Grant's.

Perfect gebalanceerde whisky's

Blended Schotse whisky’s werden in eerste instantie ontwikkeld als alternatief voor de Schotse single malt whisky’s. De blended is een zachtere variant van de single malt, welke een sterke en ruwe smaak heeft. Een typische Schotse blended heeft accenten van toffee, kruidnagel en eik. Tegenwoordig gaat het verder dan alleen een alternatief voor de single malt. Blended whisky’s zijn vaak perfect gebalanceerde combinaties van whisky’s, welke met veel zorg bij elkaar zijn gezet. 

BEKIJK HIER ALLE WHISKY'S

LUXE BLENDS

De wat oudere whisky's worden vaak luxe schotse blends genoemd. In deze categorie bevinden zich de wat duurdere, oudere en luxere varianten van blended Scotch whisky’s. Een voorbeeld van zo'n whisky is Chivas Regal 12 Years. Vergeet natuurlijk niet de ultime blended whisky: Johnnie Walker Blue Label

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.