Skip to main content
0
€ 0.00

Hoe kies je:


Wijn in een restaurant

Restaurant
Restaurant

Je gaat romantisch uit eten met je geliefde en dan komt het moment; de ober brengt de wijnkaart. Je slaat ‘m open en dan begint het staren. Zoveel keuze! Welke wijn moet je kiezen? Geen paniek, wij leggen je uit hoe je snel een lekkere wijn uitkiest in het restaurant.

STAP 1: WAT GA JE ETEN?

Bepaal wat je eet, en wat je gezelschap gaat eten. Ga je voor vlees of vis? Voor een licht of een wat zwaarder gerecht? Voor zoet of bitter?  Allemaal zaken die onder andere van invloed zijn op je keuze. Willen jullie samen een fles wijn bestellen? Kijk dan of de wijn ook bij de verschillende gerechten past. Lees eerst onze 6 basisregels voor wijn en spijs om een idee te krijgen of jij en je partner op dezelfde lijn zitten qua gerecht en of er misschien een fles wijn gedeeld kan worden.

Hier een paar veel voorkomende matches:

Ga jij voor een steak en je partner voor een lichte salade? Dan kun je toch beter je eigen glas wijn van de kaart uitkiezen in plaats van een fles te bestellen.

Stap 2:

Optie 1: Vraag om advies

Haal de ober of sommelier erbij en leg je keuze voor. Misschien heb je wel een romig visgerecht besteld. Of een klassieke biefstuk; de ober of sommelier kan je het beste adviseren. Zij kennen de gerechten èn de wijnen altijd op hun duimpje en weten wat de beste combinaties zijn.

Optie 2: Vul de wijnwijzer in!

Geen expert in de buurt en wil je toch zeker weten dat je de juiste wijn bij jouw gerecht kiest? Spiek dan even op onze wijn-spijs pagina, vul de wijnwijzer in en vind direct de perfecte wijn bij het gerecht dat je gaat eten!

Meer over wijn en spijs

STAP 3: MAAK EEN KEUZE

Heb je nog steeds meerdere wijnen die goed passen bij je gerecht? Vind je het alsnog lastig om daar uit te kiezen? Geen man overboord. Vraag bijvoorbeeld welke wijn de ober of sommelier zelf het lekkerst vindt (bij dat gerecht). Over smaak valt te twisten maar de ober of sommelier kent de wijnen (hopelijk) goed, en heeft ze in ieder geval vast allemaal geproefd.

De juiste wijn bij je gerecht tilt de smaak van je maaltijd én je wijn naar een hoger niveau!

Eet smakelijk!

Geniet van de wijn die je hebt gekozen! En natuurlijk ook van je het gerecht dat voor je staat op tafel. De combinatie van goed eten met een passende wijn tilt de smaak naar een hoger niveau. 

Wil je meer lezen over welke wijn lekker past bij welk gerecht? Op onze wijn & spijs pagina vind je alles over de beste combinaties!