Skip to main content

Pinotage

rode druiven
rode druiven

De pinotage is een echte Zuid-Afrikaanse druif. De naam pinotage is een samentrekking van de twee druivenrassen waar de druif uit voortgekomen is: de pinot noir en de hermitage (een andere naam voor de cinsaut). De pinotage heeft een eigen persoonlijkheid, net zoals de wijnen van deze druif. Pinotages kunnen heel fruitig zijn en goed rijpen. In de jaren ‘90 werd Pinotage wereldwijd een groot succes.

Zuid-Afrika's signature wijn

Niet ieder land heeft een signature wijn. Zuid-Afrika wél: de pinotage. In het jaar 1961 kwam voor het eerst de naam pinotage op het wijnetiket te staan, al werd de gecombineerde wijn van Pinot Noir en Cinsaut al eerder gemaakt in 1924. De wijn was niet direct geliefd. De inconstante kwaliteit zorgde af en toe voor te bittere of overheersende smaken. Echt populair werd de pinotage pas vanaf de jaren 60 en in de jaren 90 werd het een wereldwijd succes. Nu is de wijn niet meer weg te denken uit de Zuid-Afrikaanse wijn wereld. Bij Gall & Gall vind je alleen Zuid-Afrikaanse pinotages van onder andere Warwick Wine Estate, Kanonkop en Beyerskloof.

MEER OVER WIJN

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven. Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielentest en ontdek jouw favoriete wijnen!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.