Skip to main content

Zuid-Afrika: Constantia


Zuid-Afrika: Constantia

De bekendste wijnboederij in Constantia ligt net buiten Kaapstad. De wijnboerderij is gebouwd in een Kaap-Hollandse stijl, dit is in 1684 gesticht door Simon van der Stel. Hij was toen VOC-gouverneur van Kaap de Goede Hoop. En is daarmee de grondlegger van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de loop der jaren heeft de wijn van Groot Constantia een enorm goede naam opgebouwd. En wordt in tal van Europese koningshuizen geschonken. In 1984 werd het landgoed zelfs uitgeroepen tot Nationaal Monument. 

Zuid-Afrika: Constantia

WIJN UIT CONSTANTIA, ZUID-AFRIKA

Constantia Zuid-Afrika

Alleen de kuststreek van Zuid-Afrika is geschikt voor wijnbouw. Daar heerst een mild Middellandse Zeeklimaat, met een verkoelende invloed van de zeewind. Meer landinwaarts is het te heet en te droog. De wijnbouw is sterk geconcentreerd in het zuidwestelijke deel van het land in de omgeving van Kaapstad.

De vallei van Constantia is het oudste wijndistrict van Zuid-Afrika. Het klimaat is er wat koeler en vochtiger, met veel invloed van de zee en temperaturen die overdag niet hoger worden dan 18-19 ° C. In Constantia werd de fameuze wijnboerderij Groot Constantia Estate gevestigd door Simon van der Stel.

Lee meer over wijnland Zuid-Afrika.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.