Skip to main content

De druif achter de wijn


Nebbiolo

Rode druiven
Rode druiven

Nebbiolo is de druif achter de krachtpatser Barolo. En die druif is behoorlijk kieskeurig, want alleen in Noord Italië doet hij het goed. Maar daar krijg je veel voor terug: rode krachtige wijnen die barsten van de kersen, anijs en de tannines. Precies waar jij van houdt? Ontdek de druif achter de wijn.

Bestel nu Nebbiolo wijn

Nebbiolo in het kort:

Kratten met druiven
Kratten met druiven

Een rode wijn met een hoog tanninegehalte en een hoge zuurgraad. Een krachtige wijn met veel karakter.

  • Smaakt naar: kersen, leer, klei, anijs
  • Komt vooral uit: Noord Italië
  • Decanteren? Ja, zo’n 45 min - 2 uur voor schenken
  • Vind je terug in deze wijnen: Barolo en Barbaresco

De nebbiolo-druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië. De opbrengst van deze druif is vrij laag. Wijnen van nebbiolo zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. Door de hoge zuurgraad en veel tannine zijn jonge wijnen vaak wat stroef van smaak.

Als Nebbiolo’s de kans krijgen te rijpen, worden ze minder hard en veel geuriger. De beroemde Barolo en Barbaresco, uit Piemonte, worden van Nebbiolo gemaakt.

Lees alles over Barolo

LEKKER BIJ…

Nebbiolo is veelzijdig, je kunt het goed combineren met allerlei gerechten. De combinatie van elegante aroma’s en krachtige tannines maken de wijn de perfecte match met stevige gerechten.   

Drink je glas barolo met:

 

IS NEBBIOLO ALTIJD EEN DURE BAROLO?

Bij een nebbiolo denk je snel aan een barolo. En bij barolo ook aan een hogere prijs. We snappen dat je niet elke dag een duurdere fles wil opentrekken. Toch die kers-, tabak- en tannines in een fles, voor een lager budget? Kies dan een wijn waar de nebbiolo gemengd is met andere druivenrassen.

MEER OVER WIJN

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven.
Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.