Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Ontdek wijnhuizen


Dom Pérignon

Dom Pérignon
Dom Pérignon

De ‘beste wijn ter wereld creëren’ was de missie van de monnik Dom Pierre Pérignon aan het einde van de 17de eeuw. Drie eeuwen later volgt Dom Pierre Pérignon nog steeds dit nobele streven. Deze champagne is uitsluitend verkrijgbaar als vintage. Geen enkele jaargang van deze bekende, luxe champagne smaakt dus hetzelfde! Lees hier alles over Dom Pérignon.

Bekijk alle Dom Pérignon Champagne

1 MISSIE: DE BESTE WIJN TER WERELD MAKEN

Monnik Dom Pierre Pérignon

Monnik Dom Pierre Pérignon nam op jonge leeftijd, in 1688, de taak over als keldermeester in de Abdij van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Zo introduceerde hij het zachte en fractionele persen om witte wijn van blauwe druiven te verkrijgen. Ook kwam hij erachter dat hij de beste wijnen kon maken door verschillende crus’s en druivenrassen met elkaar te mengen. Dom Pérignon zag het echt als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’.

Omdat Dom Pierre Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en indrukwekkende wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinot noir druif gemaakt werd. Dom Perignon werd een van de meest prestigieuze symbolen van de “art de vivre à la française". De wijn is vandaag de dag nog steeds zeer geliefd.

"Come quickly, I am tasting the stars!"

Dom Pierre Pérignon, when tasting the first champagne

MÉTHODE CHAMPENOISE

Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’, oftewel: van het oogsten van de druif tot het op de markt brengen van de vintage champagne. Dom Pérignon streeft ernaar dat elke jaargang het potentieel heeft om geleidelijk te transformeren. Het unieke karakter komt voort uit de manier waarop champagne evolueert in opeenvolgende sprongen. Vanwege de privacy in de kelders gaat de wijn een subtiele metamorfose door en bereikt hij drie kwaliteitsniveaus. Deze sprongen naar de kwaliteitsniveaus worden "plenitudes"genoemd. Bekijk hieronder de video over plenitudes. 

BEKIJK HOE DE FLESSEN VAN DOM PÉRIGNON LANGZAAM RIJPEN

ALLÉÉN VINTAGE FLESSEN

Wijngaard Dom Pérignon

Dom Pérignon is uitsluitend verkrijgbaar als vintage. dit betekend dat de druiven alleen uit de meest uitzonderlijke jaren komen en dat de champagnes dus geen jaar hetzelfde smaken. Iedere vintage wijn wordt gemaakt van de beste druiven uit één jaar. Hierover maakt Dom Pérignon twee beloftes, namelijk: zichzelf opnieuw uitvinden door het unieke karakter van de seizoenen te interpreteren en alleen een vintage te durven produceren wanneer de oogst ideaal is geweest. Daardoor heeft de champagne altijd een heel hoge kwaliteit!

DOM PERIGNON 2008

Dom Pérignon is een creatie die na elke oogst steeds wordt vernieuwd. De 2008 is majestueus, rijp, vlezig en diep van smaak. Op-en-top fruitig! Je ruikt aroma’s van guave en pittige groene grapefruitschil in combinatie met steenvruchten: witte perzik en nectarine. Het geheel wordt afgemaakt door houtachtige vanille en warme, licht geroosterde brioche. De kracht van de wijn is opvallend beheerst. De verschillende belevingen (zijdeachtig, ziltig, sappig, bitter en zout) komen samen en houden lang aan. Deze champagne smaakt het best als je ‘m serveert op 10-12 °C. Bewaar de fles op 11-15 °C in een licht vochtige, donkere plaats zonder sterke geuren. Als de fles zorgvuldig wordt bewaard, kun je er na vele jaren nog steeds van genieten.

Dom Perignon 2008 75CL


Meer over champagne!

Nu weet je alles over het merk Dom Pérignon, een van de grootste champagnemerken ter wereld. Lees ook alles over andere luxe champagnemerken zoals: Moët & ChandonVeuve Clicquot en Ruinart. Wil jij meer weten over champagne? Lees dan alles over mousserende wijnen of word een échte champagnekenner!