Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Inycon

Inycon wijngaard
Inycon wijngaard

De Inycon wijnen worden gemaakt in Sicilië door het wijnhuis Cantine Settesoli. Dit wijnhuis is opgericht in 1958 en telt vandaag de dag 2000 wijnbouwers en 6000 hectare aan wijngaarden waar 32 verschillende druiven op groeien. Dat is nogal wat! Lees hier alles over het wijnhuis Cantine Settesoli en de Inycon wijnen.

Bekijk alle Inycon wijnen
NIEUW BINNEN VAN INYCON

VERSCHILLENDE GRONDEN, VERSCHILLENDE DRUIVEN

Inycon is de Griekse naam voor Menfi, de plaats in West-Sicilië waar de Inycon wijnen door het wijnhuis Cantine Settesoli gemaakt worden. Op 6000 hectare grond rondom Menfi worden verschillende druivenrassen verbouwd. Met hulp van de oenoloog (een fancy woord voor wijnbouwdeskundige) is bepaald welke grond geschikt is voor elke druif.

Inycon druiven
Inycon druiven

Beste druiven op de beste plekken

Het klimaat in de wijngaarden die direct aan de kust liggen is natuurlijk anders dan dat in de wijngaarden landinwaarts, waar het een stuk warmer is. Een druif als syrah kan goed tegen hitte, sauvignon blanc groeit echter veel beter bij koelte. Die staan dus ook niet op dezelfde plek aangeplant. De grondsoort speelt ook mee in het bepalen van de beste locatie voor de druiven. De meeste geschikte druiven worden op de beste plekken in Sicilië aangeplant en vervolgens aan de zorg van een wijnbouwer overgelaten. Deze beschikt over maximaal 3 hectare aan wijngaarden zodat hij de kwaliteit van zijn gebied goed in de gaten kan houden.

TOERISTISCHE BESTEMMING

Bij Cantine Settesoli staat duurzaam produceren hoog in het vaandel. Zo hebben ze milieuvriendelijke verpakkingen en maken ze gebruik van afvalrecycling en zonne-energie. Daarnaast proberen ze de landbouweconomie en de ontwikkeling hiervan in stand te houden. Ze werken met 100% lokale mensen tijdens de oogst. Ook is Cantine Settesoli bezig met het ontwikkelen van het gebied als een toeristische bestemming. Dus mocht je binnenkort van plan zijn om Sicilië te bezoeken, dan is dit je kans!

BEKIJK HIER DE WIJNGAARDEN VAN INYCON

THE BEST SELECTION

De Inycon Growers Selection bevat soepele wijnen die de authentieke smaak van de streek weerspiegelen. Deze wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en bevatten de beste druiven, zoals: Pinot grigioNero d'Avola en fiano. Ze zijn gerijpt op roestvrijstalen tanks en vertegenwoordigen het speciale karakter van Sicilië.
De Inycon Organic Selection bestaat uit biologische wijnen. In Sicilië is organische landbouw goed mogelijk door het Middellandse zeeklimaat. Hier is het overdag namelijk warm en kunnen de druiven in de koele nachten rusten. Vooral de grillo en Syrah (Shiraz) wijndruif worden veel gebruikt voor deze wijnen.

Inycon Organic Shiraz 2022 75CL

DE SMAAK VAN SICILIË: WIJN EN SPIJS

Het prachtige landschap in west Sicilië, de super bevlogen medewerkers van Cantine Settesoli en de verse visgerechten van Sicilië, laten de wijnen ter plekke nóg beter smaken. Ook jij kunt de Siciliaanse zon en schoonheid in de Inycon wijnen terugproeven, gewoon in Nederland! De wijnen zijn aromatisch, superfruitig en hebben door de vele zonuren toegankelijke, zachte smaken. Siciliaanse recepten zijn zonder twijfel de beste combinatie met de wijnen van Inycon. Hoe kan het ook anders? Zo smaakt de rode wijn heerlijk bij pasta en rood vlees, combineert de witte wijn bij salades en visgerechten en is rosé wijn perfect bij een traditionele Siciliaanse pizza. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk de receptenpagina!

BENIEUWD WELKE WIJN BIJ JOU PAST?

Vraag jij je nu ook wel eens af wat voor wijn bij jou past? Daar hebben we speciaal de smaakprofielentest voor gemaakt. Zo kom je er snel achter wat voor wijnen bij jouw persoonlijke smaakprofiel passen. Nog even verder lezen? Lees dan meer over de verschillende wijnsoorten en wijnlanden! Liever gelijk je favoriete wijn bestellen? Kijk naar ons hele assortiment rode wijnwitte wijn en rosés. Of lees een van de onderstaande artikelen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.