Skip to main content
Badenhorst Piet Bok Se Bos Steen

Classic white

Badenhorst Piet Bok Se Bos Steen

Zuid-Afrika - Chenin blanc 2018 75CL 13%

De wijngaard was vroeger in handen van Piet Bok. Zijn boerderij stond tussen een paar bomen: ‘se bos’. En chenin blanc wordt in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ genoemd.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Badenhorst Piet Bok Se Bos Steen

De wijngaard waar de druiven vandaan komen was vroeger in handen van Piet Bok. Zijn boerderij stond tussen een paar bomen: 'se bos'. En deze wijn wordt gemaakt van chenin blanc. De druif die in Zuid-Afrika ook wel bekend staat als 'steen'. In 2018 besloot Adi Badenhorst voor het eerst om van de druiven van dit perceel een eigen wijn te maken. De bodem is rijk aan graniet en de wijn rijpt een aantal maanden 'sur lie' op groot hout. Hij is fris met aanwezige zuren, veel diepgang en complexiteit.

Chenin blanc

De chenin blanc druif is van alle markten thuis: fris, vol en rijk, zoet of mousserend, het kan allemaal met deze druif. Kenmerkend is de hoge zuurgraad in de wijnen.

Beschrijving De wijngaard was vroeger in handen van Piet Bok. Zijn boerderij stond tussen een paar bomen: 'se bos'. En chenin blanc wordt in Zuid-Afrika ook wel 'steen' genoemd.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort chenin blanc
Oorsprong Zuid-Afrika
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2018
4.5 sterren

Platter's Wine Guide

Ons verhaal

Zuid-Afrika, Paarl
Badenhorst Paarl

Badenhorst family vineyards is de nieuwe rijzende ster onder de Zuid-Afrikaanse wijnmakers. "Ze zijn fenomenaal!”. Het wijnhuis is opgericht door de neven Adi en Hein Badenhorst. Ze kochten samen de Kalmoesfontein boerderij boven Kaapstad. Met oude stokken (meer dan 40 jaar oud!) die geconcentreerde druiven geven om mooie complexe wijnen van te maken. Niet voor niets hebben deze wijnen al vele prijzen in de wacht gesleept.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.