Likeuren

inspiration-image

Artikel

Nederland heeft een rijke historie op het gebied van gedistilleerd. Naast de oer-Hollandse jenever komen er uit Nederland ook talrijke likeuren. Nederlandse likeurproducenten zijn beroemd in binnen- en buitenland. Likeuren van Bols en De Kuyper worden tot ver over de landsgrenzen geschonken.

Nederland telt natuurlijk ook tal van kleine nationale distillateurs die bijzondere en ambachtelijke likeuren uitbrengen. Uit het buitenland komen eveneens heerlijke likeuren. Bekende likeuren zijn bijvoorbeeld Cointreau (sinaasappellikeur),Baileys (creamlikeur), Tia Maria (koffielikeur) en Disaronna (amandellikeur).

Drinkmomenten
Verschillende likeuren worden op verschillende momenten gedronken. Een vruchtenlikeur als Crème de Cassis kan prima voor het eten gedronken worden. Vooral de Kir Royale, een cocktail op basis van champagne met een scheutje Crème de Cassis, is een geliefd aperitief. De meeste andere likeuren worden vaak als digestief, dus na het eten genuttigd. Dat geldt bijvoorbeeld voor koffielikeuren (Kahlúa), creamlikeuren (Amarula) en whiskylikeuren (Drambuie). Verder zijn er natuurlijk tal van likeuren die heerlijk smaken in cocktails en mixen. Enkele voorbeelden van zulke likeuren zijn bijvoorbeeld Malibu en Passoã.

1 Review

(18 stemmen)
24.59
Mixlikeur
Fles

(12 stemmen)
17.19
Afterdinner
Fles

3 Reviews

(32 stemmen)
14.59
Fles


(17 stemmen)
7.99
Mixlikeur
Fles

2 Reviews

(37 stemmen)
22.49
Afterdinner
Fles

22.49
Afterdinner
Fles

5 Reviews

(82 stemmen)
24.39
Afterdinner
Fles

8 Reviews

(72 stemmen)
18.99
Mixlikeur
Fles

3 Reviews

(44 stemmen)
13.69
Mixlikeur
Fles

8 Reviews

(50 stemmen)
16.29
Afterdinner
Fles

4 Reviews

(77 stemmen)
18.19
Afterdinner
Fles

6 Reviews

(75 stemmen)
19.99
Mixlikeur
Fles

1 Review

(48 stemmen)
16.79
Afterdinner
Fles