Skip to main content
0
€ 0.00

DE BESTE


betaalbare champagnes

betaalbare champagnes

Champagne: feestelijker kan niet! Maar helaas is deze mousserende wijn niet goedkoop. Gelukkig zijn er een aantal goede betaalbare champagnes die niet onderdoen voor de dure bubbels. Zo heb je veel feest voor weinig geld!

BEKIJK ALLE CHAMPAGNES

DE CHAMPAGNE STREEK

Een mousserende wijn mag alleen champagne genoemd worden als hij uit Champagne komt; de noordelijkste wijnstreek van Frankrijk. Deze exclusiviteit maakt dit bubbelende drankje dan ook zo duur. Daarnaast is er voor champagne een strenge kwaliteitscontrole om de kwaliteit en smaakbeleving constant te houden. Het champagnehuis wil immers haar goede reputatie niet verliezen!

GOEDE BETAALBARE CHAMPAGNES

Ben je op zoek naar een lekker en voordelige champagne? We hebben een paar opties op een rijtje gezet. Met deze goede betaalbare champagnes wordt december pas echt een feestmaand:

  • Champagne Pannier Brut. De naam ‘brut’ zegt het al; deze betaalbare champagne is niet zoet. Echter is het ook geen erg droge champagne. Deze bubbles maken je feestje lekker fris door de tonen van appel en citrus. 

  • Pommery Brut Royal. Dit pareltje heeft staan stralen op de International Wine Challenge, waar hij wel verdiend de gouden médaille heeft gekregen. Deze champagne heeft een geur van kleine rode vruchten gecombineerd met citrusvruchten en witte bloemen. 

  • Canard-Duchêne Demi-Sec. Ga jij liever voor een zoete champagne? Dan is deze fles een aanrader! Deze tutti-frutti wijn heeft een intens aroma van vers rood fruit gecombineerd met kruidige tonen. Deze voordelige champagne pakte maar liefst twee podiumplekken; op zowel de Decanter World Wine Awards als de International Wine Challenge. 

DE BESTE CHAMPAGNE

Er zijn dure en minder dure champagnes. Namen als Bollinger, Krug en Dom Perignon komen per fles al snel boven de €100 uit. Kwaliteitsmerken met een minder hoog prijskaartje zijn onder andere Moët Chandon en Veuve Clicquot. Echter bevatten ook deze flessen erg populaire bubbels waardoor het vaak niet de goedkoopste champagnes zijn. HIeronder vind je een selectie van de beste champagne soorten.

BETAALBARE ALTERNATIEVEN VOOR CHAMPAGNE

Wist je dat er ook andere mousserende wijnen zijn die een prima betaalbaar alternatief zijn voor champagne? Namelijk een lekkere prosecco of een mooie cava. Deze mousserende wijnen zijn al verkrijgbaar vanaf €6. Lees meer over de verschillen tussen deze mousserende wijnen uit de zuidelijke landen van Europa en laat je inspireren door deze verrassende mousserende wijnen! 

Colle del Principe Prosecco 75CL

MEER LEREN OVER CHAMPAGNE?

Er is nog veel meer te leren over champagne! Lees meer over de verschillen tussen mousserende wijnen, over de herkomst van champagne en word een champagne kenner!