Skip to main content

5 cocktails


Voor vrouwen

Voor vrouwen

Op 8 maart is het weer internationale vrouwendag. Ook Gall & Gall zet de vrouwen in het zonnetje met de lekkerste cocktails. De een is wat zoeter en verleidelijker dan de ander maar er zit voor iedere vrouw wat bij. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alleen vrouwen deze cocktails mogen drinken.Hoe dan ook; dit keer 5 échte vrouwencocktails op een rij.

1. Cosmopolitan

De Cosmopolitan is absoluut een vrouwendrankje en dat komt niet alleen door de verleidelijke roze kleur en zoete smaak. De serie Sex and the City heeft dit drankje tot een iconisch cocktail gemaakt. 

Een cosmo mag ook absoluut niet ontbreken op een ladies night! 

1. Cosmopolitan
Recept en inspiratie

Cosmopolitan

3. White Lady

Deze klassieke cocktail maak je met gin en Cointreau en is verraderlijk sterk. Dit is dus wel een cocktail voor de vrouw die stevig in haar schoenen staat. 

De white lady  wordt in een martini glas geserveerd; dat staat nog eens leuk als je aan de bar aan je drankje staat te nippen. 

3. White Lady
Zo maak je de

White Lady

4. Bellini

Welke vrouw houdt er nu niet van een bubbeltje? Deze Bellini bubbelt je glas bijna uit! De oranje cocktail dankt z’n vrolijke kleurtje aan de overheerlijke perzikpuree die je samen met wat prosecco in je glas mengt. 

Je kunt dit heerlijke drankje trouwens ook met andere vruchten maken! Probeer bijvoorbeeld eens de herfst bellini met peer of de appel cider bellini!

4. Bellini
Recept en inspiratie

Bellini

5. Lazy Red Cheeks

Misschien een iets minder bekende cocktail dan de anderen maar daarom zeker niet minder lekker! De lazy red cheeks is een cocktail voor de echte zoetekauwen onder ons. Deze cocktail maak je met wodka, frambozen, viooltjessiroop, suikersiroop, soda en ijs. 

Veel ingrediënten hoor ik je denken maar dan heb je ook wat!


Ook leuk om te lezen:

Drink je liever wat minder zoete cocktails of zijn er ook mannen in het gezelschap die graag een cocktail willen drinken? Maak dan voor de mannen een van deze stoere cocktails

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens naar onze top 10 wodka cocktailsgin cocktails of whisky cocktails!