Skip to main content

Recept en inspiratie


Red Snapper

Red Snapper

Red Snapper is het kruidige broertje van de Bloody Mary met gin. Het Big Tom spiced tomatensap zorgt voor wat extra pit, het verse citroensap en de bitters maken de cocktail af.

Een red snapper cocktail

 INGREDIËNTEN

  • 50 ml Sipsmith London Dry Gin
  • sap van een halve citroen (vers)
  • flesje Big Tom Spiced tomato juice
  • 2 scheutjes Angostura Bitters
  • 2 scheutjes Tabasco

 

BEREIDING

  1. Maak een zoutrand door de rand van het glas met water te bevochtigen en de rand van het glas door een schoteltje zout te halen.
  2. Vul een mixglas tot de rand met ijsblokjes. Schenk de gin en het citroensap in het glas.
  3. Top met het tomatensap en Tabasco. Roer het geheel goed.
  4. Garneer met een stengel bleekselderij en een citroenpartje.

Op zoek naar iets pittigs?

Een red snapper cocktail met een rood pepertje aan het glas

Maak de Pepper Snapper! Een variatie op de bestaande Red Snapper cocktail en een zusje van de bekende Bloody Mary. Door het toevoegen van 1/2de rode paprika wordt het drankje een stuk frisser en de Big Tom zorgt voor een lichte spice. Hoe verwerk je de paprika? Muddle de in stukjes in een cocktailshaker. Hierdoor komt het sap van vrij en dit gebruik je weer in je cocktail! 

Je maakt de Pepper Snapper helemaal af met  1/2de rode chili peper als garnering. 

 

DIRTY RED SNAPPER

Je kunt de Red Snapper ook nog omtoveren tot Dirty Red Snapper. Je voegt de normale ingrediënten toe. Maar je doet ook nog wat extra! Je voegt namelijk ook nog 10 ml olijvensap en 2 scheutjes Worchestersauce toe. Het olijvensap doe je gelijk met de gin in het glas. De Worchestersaus doe je erbij op het moment dat je de tomatensap en de Tabasco aan de cocktail toevoegt. 

 

GEMIXT DOOR TESS

De Pepper Snapper is gemixt door Tess. Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

 

ZELF MIXEN

Zo. Nu weet je precies hoe je de perfecte Red Snapper moet maken! Wil je nu eens wat anders? Ga dan terug naar alle Cocktails. Bekijk ook  de populairste cocktails van Nederland: Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.