Skip to main content

Voor een witte kerst


5x witte cocktails

Witte cocktails voorbeeld
Witte cocktails voorbeeld

In Nederland hebben we helaas niet vaak een witte Kerst. Dat is natuurlijk jammer want er is niets leukers dan Jingle Bells zingen terwijl buiten de dikke witte vlokken naar beneden dwarrelen. Om met Kerst toch nog een beetje dat witte Kerstgevoel te krijgen hebben wij voor jou 5 witte cocktail recepten. Witte kerst gegarandeerd!

1. SCROPPINO

Een zoete mix van prosecco, wodka en citroensorbetijs. Deze cocktail is speciaal bedoeld om de maaltijd te laten zakken. De frisse smaken citrussmaken en de bubbels uit de prosecco maken de scroppino tot een perfecte after dinner drank.
BEKIJK HIER HOE JE 'M MAAKT
1. SCROPPINO
Recept en inspiratie

Scroppino

2. WHITE LADY

Een sterke cocktail met frisse citrussmaken. De White Lady is net zo elegant als dat ze pittig is. Hij (of zij natuurlijk) bestaat uit een mix van gin, Cointreau, citroen en eiwit. Bijkomend voordeel: de cocktail is in een handomdraai gemaakt.

BEKIJK HIER HOE JE 'M MAAKT
2. WHITE LADY
Zo maak je de

White Lady cocktail

3. PIÑA COLADA

Als je aan een Piña Colada denkt, denk je niet meteen aan een witte Kerst. Waarschijnlijk is een tropisch strand met helder blauw water het eerste wat in je opkomt. Toch doet dit drankje het ook goed in de winter. De rum in dit drankje verwarmt je heerlijk van binnenuit. Wil je de écht winterse smaken proeven? Voeg dan wat geraspte kaneel toe.

BEKIJK HIER HOE JE ‘M MAAKT
3. PIÑA COLADA
Recept en inspiratie

Piña Colada

4. MARGARITA SOUR

Let is snow, let it snow, let it snow. De Margarita Sour is letterlijk winter in een glas! De mix van tequila, Cointreau en eiwit zorgen voor een mooi helder wit kleurtje. De met zout beklede rand maakt het geheel helemaal af. Zo lijkt het net alsof het gesneeuwd heeft op dit glas!

BEKIJK HIER HOE JE ‘M MAAKT

5. WHITE RUSSIAN

Een top combinatie van koffielikeur, wodka en room, Dat is de White Russian. Het donzige laagje room bovenop lijkt net sneeuw. Je kunt eindeloos variëren met garneringen. Probeer eens een lekkere karamelsaus in deze cocktail! Ben je niet zo van de room, dan drink je deze cocktail als een klassieke Black Russian. Dit is een White Russian maar dan zonder room.

BEKIJK HIER HOE JE 'M MAAKT
5. WHITE RUSSIAN
Recept en inspiratie

White Russian

MEER INSPIRATIE?

Nu weet je precies hoe je zelf dat witte kerstgevoel thuis kan maken. Voor meer tips voor kerst, bekijk de kerstpagina. Wil je meer cocktail inspiratie? Bekijk dan nu de cocktail pagina of de top 5 kerstcocktails. Of ga gelijk naar de andere populaire cocktails zoals de Gin-Tonic,  Bloody MaryCaipirinha en Mojito. Genoeg te mixen dus, cheers! Toch liever wijn bij het kerstdiner? Dat kan altijd! Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner of 5x kerstwijnen.