Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Oveja Negra

Wijnhuis Oveja Negra
Wijnhuis Oveja Negra

De wijnen van Oveja Negra herken je aan, hoe kan het ook anders, het zwarte schaap op het etiket. Met wijngaarden gelegen naast het Andes-gebergte creëert het wijnhuis unieke wijnen die verspreid worden over de hele wereld. Wij vertellen je alles over het wijnhuis en de wijnen van Oveja Negra.

Bekijk alle Oveja Negra wijnen

EÉN DOEL: INNOVATIEVE WIJNEN CREËREN

Oveja Negra: "Dare to be yourself"
Oveja Negra: "Dare to be yourself"

In 1998 werd door een groep ondernemers vanuit de hele wereld, met een passie voor wijn, het wijnhuis Viña San Rafael opgericht. Samen hebben zij uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende valleien die Chili kent. De droom was om een unieke en innovatieve wijn te creëren voor de hele wereld. Een geschikt stuk grond voor de wijn business werd gevonden in San Rafael in de Maule Valley, waar de grond in goede conditie was en het klimaat precies was wat ze zochten.Vandaag de dag levert Viña San Rafael wijnen van de hoogste kwaliteit aan de hele wereld. Zij leveren ook de Oveja Negra wijnen.

Een pareltje naast de Andes

Het wijnhuis van de bekende Oveja Negra wijnen ligt op 30 km afstand van het Andes-gebergte. De druiven groeien op verschillende stukken bodem die van vulkanische oorsprong zijn en die liggen op verschillende hoogtes. Door de ligging op diverse hoogtes en hellingen worden de verschillende delen van de wijngaard anders blootgesteld aan de zon. Daardoor smaken de druiven ook anders. De Maule Valley kent een mediterraans klimaat en er blaast zo nu en dan een frisse avondwind vanuit de Andes door de wijngaarden.

Een aardbeving: alle pannen van het dak

In 2010 werd Chili getroffen door een heftige aardbeving. Ook Viña San Rafael kon niet aan de schade ontkomen. Alle dakpannen waren van het dak van het wijnhuis afgevallen. Hierna werd besloten om de dakpannen te vervangen door een stalen dak zodat dit niet nog een keer kan gebeuren.

We were the first winery to dare to explore innovative blending of grape varieties from single vineyards in the Maule valley.

De makers van Oveja Negra

DE BEKENDSTE WIJNEN: OVEJA NEGRA

Oveja Negra
Oveja Negra

De naam Oveja Negra (zwarte schaap) wordt ook wel gegeven aan een buitenbeentje, iemand die graag zijn/haar eigen weg gaat. De Oveja Negra wijnen zijn de ‘zwarte schapen’ van Chili: fascinerende, bijzondere wijnen die je uitdagen om jezelf te zijn.

Oveja Negra Cabernet Sauvignon Syrah
Deze wijn is een blend van de bekende cabernet sauvignon en de syrah-druif. De wijn heeft een lichte houtsmaak en is hierdoor de perfecte match bij rood vlees, zowel gebarbecued en gebakken als geroosterd. Ook smaakt deze wijn heerlijk bij spareribs, probeer ‘m bijvoorbeeld eens bij deze sticky spareribs uit de oven.

Oveja Negra Winemakers Selection Malbec – Petit Verdot
Dit is een unieke mix waarbij de malbec zorgt voor sappigheid, zoete tannines en aroma’s van bloemen en rood fruit. Daarbij geeft deze wijn een zacht gevoel in de mond. De petit verdot geeft structuur en voegt zoetheid en smaken van zwart fruit toe aan de wijn. De blend  smaakt goed bij rood vlees, zoals bij deze Spies met biefstuk, champignons en gefrituurde uienringen.

MEER WIJN EN SPIJS COMBINATIES

Wist je dat je met onze wijnwijzer alle perfecte wijnen bij elk gerecht kunt vinden? Of bekijk welke wijnen lekker smaken bij vlees, vis, groente of kaas. Ook passen bepaalde wijnen bij verschillende soorten keukens. Genoeg om te ontdekken over de perfecte wijn-spijs combinaties dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.