Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Rawson's Retreat

Wijnhuis Rawson's Retreat
Wijnhuis Rawson's Retreat

Verscholen tussen oude shiraz wijngaarden, in de schaduw van indrukwekkende peperbomen, ligt het wijnhuis van Rawson’s Retreat. Dit wijnhuis, Penfolds genaamd, is opgericht in 1845 en te herkennen aan de koloniale stijl. Zie je het al voor je? Dit prachtige wijnhuis staat in het Zuiden van Australië. We vertellen je graag meer over de wijnen en het wijnhuis van Rawson’s Retreat!

Bekijk alle Rawson's Retreat wijnen

DE WIJNMAKER

Druiven
Druiven

Nooit had wijnmaker Pat Connor kunnen bedenken dat Penfolds zo’n groot deel van zijn leven uit zou maken. Hij verhuisde op jonge leeftijd naar de Barossa Valley in Zuid-Australië waar hij na het afmaken van zijn school voor het eerst in aanraking kwam met de wijnindustrie. Hij merkte al snel dat dit was waar hij het liefst mee bezig was. In 1992 begon hij bij Penfolds en al snel werkte hij zichzelf omhoog tot wijnmaker. Nu heeft hij al meer dan 30 jaar ervaring en is Pat wijnkenner in hart en nieren. Hij is betrokken bij het maken van de Rawson’s Retreat wijnen sinds het merk werd opgericht.

It's been increditble to see our wines so widely appreciated in other countries, especially in China where quality wines are so valued.

Pat Connor

EEN TOEGANKELIJKE WIJN

Druiven
Druiven

Toen Penfolds in 1844 begon met het maken van wijn, had niemand ooit verwacht dat de wijnen van het wijnhuis meer dan 150 jaar later zo groot zouden zijn. Penfolds begon met het produceren van Rawson’s Retreat wijnen omdat consumenten van over de hele wereld behoefte hadden aan toegankelijkere wijnen. De Rawson’s Retreat wijnen zijn vol van smaak en hebben een sterke structuur. Ze staan bekend om hun toegankelijke smaak die door veel mensen gewaardeerd wordt. De filosofie van Rawson’s Retreat is: de juiste stijl, de juiste druiven, de juiste fles en een beetje geduld. Hiermee willen ze ieders smaak plezieren.

De pareltjes van Zuid-Australië

De Rawson’s Retreat wijnen zijn gemaakt van een blend van meerdere druivenrassen. Het zijn kwaliteitswijnen die het échte Zuid-Australië weerspiegelen. Rawson’s Retreat heeft z’n naam te danken aan het huisje van de Penfolds familie. Dit huisje werd een jaar nadat de eerste wijnstokken werden geplant door de oprichter van Penfolds gebouwd.

Shiraz Cabernet Sauvignon

De cabernet sauvignon van Rawson’s Retreat heeft een dieprode kleur. Het zou heel goed kunnen dat je chocolade, mint, zwarte bessen en kaneel ruikt als je je neus in het glas steekt. Deze wijn smaakt naar bramen en donkere bessen. De tannines dragen bij aan de goede structuur en door het rijpen op eikenhout is hij ietwat pittig. Hij smaakt heerlijk bij gerechten met biefstuk of êntrecote. Drink ‘m bijvoorbeeld bij een van deze recepten: entrecôte met chiliboter of biefstukreepjes met rucola.

LEES MEER OVER WIJN & SPIJS!

Bij Gall & Gall helpen we je graag op weg met het kiezen van de juiste wijn bij elk gerecht. Wist je dat we daarvoor een handige wijnwijzerhebben? Vul het gerecht in waar je een wijn bij zoekt en bekijk de bijpassende wijnen. Hartstikke handig! Wil je meer inspiratie? Bekijk dan al onze recepten en vind uit welke wijnen hier het beste bij passen! Lees ook onderstaande artikelen over wijn & spijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van wijn bij kaas?

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.