Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Trapiche

Trapiche

In het Argentijnse Maipú, een buitenwijk van de grote stad Mendoza, bevindt zich de state-of-the-art wijnmakerij Trapiche. Gelegen aan de voet van de Andes vind je een bodega in een iconisch gebouw met een Toscaanse bouwstijl. Trapiche bestaat al sinds 1883 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste exporterende wijnbedrijf uit Argentinië.

Bekijk alle wijnen van Trapiche

HOE HET BEGON...

Wijnhuis Trapiche
Wijnhuis Trapiche

Het verhaal van Trapiche begon in 1883 op de kleine wijngaard ‘El Trapiche’, in Mendoza, de belangrijkste wijnregio van Argentinië. Met meer dan 130 jaar ervaring is Trapiche nu een pionier van de innovatieve wijnbouw in Argentinië. Trapiche is vandaag de dag namelijk nog steeds op zoek naar de nieuwste technologieën en productinnovaties. Ook produceren ze de eerste wijn aan de oostkust van Argentinië.

Trapiche is het meest toonaangevend Argentijns wijnmerk in 26 landen en exporteert naar meer dan 80 landen. Daarnaast hadden zij in 2015 de bestverkochte Malbec ter wereld.

MOEILIJK TE BEVRUCHTEN BODEMS

De wijngaarden van Trapiche liggen naast het Andesgebergte en worden geïrrigeerd met zuiver water uit de bergrivieren. De bergen fungeren als bescherming tegen de koude en vochtige wind en creëren een droog klimaat voor de wijngaarden. Dit zorgt er ook voor dat de kans op ziektes in de druiven geminimaliseerd wordt. De bodems waar de druiven groeien zijn moeilijk te bevruchten en daarom ontwikkelt van de druiven een stuk moeizamer. Daarnaast wordt de schil van de druiven vanwege de hoogte van de berg dikker om zichzelf te beschermen tegen teveel zonlicht. Dit zorgt uiteindelijk voor gestructureerde en complexere wijnen, zoals we de wijnen van Trapiche kennen.

Druiven

Wijngaard Trapiche
Wijngaard Trapiche

Malbec is het vlaggenschip van Argentinië. Daarnaast staat de regio ook bekend om de chardonnay en cabernet sauvignon uit de hooggelegen gebieden.

Trapiche Pure Malbec

De Trapiche Pure Malbec is een honderd procent natuurlijke malbec, gemaakt zonder eiken en met een zeer intense fruitconcentratie. Zo weerspiegelt deze wijn op authentieke wijze zijn  plaats van herkomst.

HET WIJNHUIS TRAPICHE

ESPACIO TRAPICHE

Wijnhuis Trapiche
Wijnhuis Trapiche

Trapiche heeft een eigen restaurant genaamd Espacio Trapiche. Het is een Argentijns restaurant dat de regionale producten van het seizoen promoot. Zo steunen ze de lokale producenten en kan iedereen proeven van de beste producten die de regio te bieden heeft.

EEN WINNENDE WIJN

  • Trapiche is door Drink International in 2014, 2015 en 2017 gekozen als 1 van de 50 meest gewaardeerde wijnmerken. Zij waren de enige Argentijnse wijn met deze onderscheiding
  • Trapiche wijnmaker Daniel Pi werd in 2017 door Tim Atkin, Master of Wine, bekroond tot Argentijnse wijnmaker van het jaar.
  • Trapiche is verkozen tot #1 Argentinean Awarded Wine Brands &  #8 Awarded Wine Brands of the world.  Door World Ranking Wines and Spirits

WAT EET JE BIJ DE WIJNEN VAN TRAPICHE?

Rood
De rode wijnen van Trapiche smaken heerlijk bij gegrild vlees, pasta, gekruide gerechten en kazen zoals: Gouda, Gruyère en Edam. Probeer een rode Trapiche bijvoorbeeld eens bij gegrilde biefstuk met groente

Wit
De witte wijnen zijn perfect te combineren met wit vlees, asperges, jonge kaas of pasta met romige saus. Wat dacht je bijvoorbeeld van quiche met witte asperges?


MEER WIJN EN INSPIRATIE

Nu weet je alles over de Trapiche wijnen. Lees meer over het wijnland Argentinië of een van de andere wijnlanden, zoals: ItaliëSpanjeFrankrijk of Chili. Of bekijk gelijk ons brede wijnassortiment met honderden witte wijnenrode wijnen en roséwijnen. Ook leuk om te lezen:

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.