Skip to main content

Rum

Filters voor Rum

Filters voor Soort

Bruine rum (122) Witte rum (28) Rum (7) Flavoured rum (19) Kant & klaar (3) Alcoholvrij (6) Overige mixen (16)
Geen resultaten

Filters voor Acties

Acties voor iedereen (1)

Filters voor Prijs

10 tot 15 euro (1) 15 tot 20 euro (2) 20 tot 30 euro (4)

Filters voor Flesformaat

70 CL (5) 50 CL (2)
Bekijk 7 producten
Bruine rum 122 Witte rum 28 Flavoured rum 19 10 tot 15 euro 1 15 tot 20 euro 2 20 tot 30 euro 4

WAT IS RUM?

Rum is sterke drank gedistilleerd uit melasse of suikerriet. Vervolgens wordt het gefermenteerd, gedestilleerd, en op houten vaten gerijpt. Zo ontstaat er een sterke drank met een hoog alcoholpercentage. Rum is een van de populairste gedistilleerde dranken ter wereld. Dit omdat je rum puur kunt drinken maar ook makkelijk kunt mixen.

OORSPRONG RUM

Waarschijnlijk komt rum uit Brazilië. In de 16e eeuw werd daar door kolonisten suikerriet aangeplant. Vanuit Brazilië groeide de populariteit van rum tot aan het Caribisch gebied en werd het al snel de favoriete drank van mariniers en piraten. Vandaag de dag wordt er nog steeds veel rum gemaakt in de Caraïben. Een van de beroemdste Caribische rumlanden is waarschijnlijk wel Cuba (de bakermat van Bacardi en Havana Club). Rum wordt ook geproduceerd in een groot aantal andere delen van de wereld, waaronder Centraal- en Zuid-Amerika, Europa en zelfs Azië. Er zijn in totaal ruim 40 landen die, allerlei verschillende soorten, rum produceren. Lees meer over de oorsprong van rum

RUM IN HET KORT:

Wat is het alcoholpercentage van rum?

Het alcoholpercentage van rum ligt ongeveer op 40% vol. Uiteraard zijn er ook rums met een veel hoger alcoholpercentage, zoals een stroh rum van 80%.

Hoeveel calorieen bevat een glas rum?

Een glas rum (35 ml) bevat zo’n 95 kcal.

Welke soorten rum zijn er?

De meest populaire soorten zijn:

Witte rum: doorzichtige, frisse rum

Bruine rum: gerijpte rum op eiken vaten

Flavoured rum: rum met een smaakje

Cachaça: uitgesproken suikerrietsmaak 

Hoe smaakt rum?

De smaak van rum varieert van zacht (witte rum) tot donkere kruidige rum. Flavoured rum heeft smaken van fruit, van kokos tot ananas en is daardoor wat zoeter van smaak.

Hoe drink je rum?

Rum kun je zowel puur drinken als in een mix. Door de hoge alcoholpercentage is rum ook uitstekend geschikt als (after dinner) digestief

DE LEKKERSTE COCKTAILS EN MIXDRANKJES MET RUM

Mojito

Cuba Libre

Daiquiri

Rum Sour

Hot buttered rum

Rum Cola

Piña Colada

RUM KOPEN BIJ GALL.NL

Gall & Gall heeft een ruim assortiment aan rum met de mooiste verhalen en voor ieder budget wat wils. Vandaag voor 22:00 uur besteld? Dan wordt de rum de volgende dag al bezorgd! Lees hier meer over online drank bestellen op Gall.nl

RUM AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de beste rum en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Op zoek naar een goede Bacardi of aanbiedingen van andere merken? Bekijk de rum aanbiedingen en pak je voordeel!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.