Skip to main content

Alles over mousserende wijn


Champagnemerken

Champagnemerken

Champagne is de perfect drank voor iedere gelegenheid en elk feest. Champagne komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Mousserende wijnen die niet uit de champagnestreek komen, mogen officieel geen champagne genoemd worden. Lees alles over de bekendste champagnemerken die zeker wél uit de gelijknamige streek komen!

BEKIJK ALLE CHAMPAGNES

1. MOËT & CHANDON

Je hebt er vast wel eens van gehoord, want het is het meest geliefde champagnemerk ter wereld: Moët & Chandon. Dit merk is al bijna 300 jaar oud en is nog steeds een icoon van succes en glamour. Het begon allemaal met de visie van oprichter Claude Moët om een goede maar nog onbekende regionale wijn om te toveren tot een van de favorieten van heel Europa. Tegen het eind van de 18e eeuw werd Jean-Rémy Moët, kleinzoon van oprichter Claude Moët, beroemd als de man die de champagne in de wereld introduceerde. Lees alles over Moët & Chandon!

2. VEUVE CLICQUOT

Veuve Clicquot is al meer dan 200 jaar een begrip in Frankrijk. Het was het eerste champagnemerk waar een vrouw aan het roer stond en Madame Clicquot was hier de eerste moderne zakenvrouw die Veuve Clicquot tot een wereldberoemd champagnemerk heeft gemaakt. Madame Clicquot was bereid om risico’s te nemen en haar bedrijf uit te breiden naar alle hoeken van de wereld. Ze verbeterde productietechnieken en bedacht een manier om de champagne helderder te maken: ‘table de remuage’. Lees meer over Veuve Clicquot!

3. RUINART

Ruinart is het aller oudste champagnehuis ooit. De vorm van een fles Ruinart is uniek en onmiddellijk herkenbaar. Het is een champagne die je drinkt als je écht wat te vieren hebt. Ruinart was maar liefst twee eeuwen in handen van éénzelfde familie. Het huis was geïnspireerd op een monnik, genaamd Dom Thierry Ruinart, die zijn tijd ver vooruit was. Lees alles over dit oude champagnemerk!

4. DOM PÉRIGNON

De ‘beste wijn ter wereld creëren’ was de missie van de monnik Dom Pérignon aan het einde van de 17de eeuw. Drie eeuwen later volgt Dom Pérignon nog steeds dit nobele streven. Deze champagne is uitsluitend verkrijgbaar als vintage. Geen enkele jaargang van deze bekende, luxe champagne smaakt dus hetzelfde!

5. POMMERY

Champagnemerk Pommery werd al in 1836 opgericht door Louise Pommery. Zij was ook de initiator achter de eerste brut champagne ooit, die dankzij de kunsten van wijnmaker Victor Lambert in 1874 het levenslicht zag. Tijdens haar reizen naar Engeland merkte Madame Pommery op dat de smaak van de Engelse elite veranderde en de voorkeur meer richting lichtere en minder zoete wijnen uitging. De eerste brut werd gecreëerd. Lees alles over het champagnemerk Pommery! 

MEER LEZEN OVER CHAMPAGNE?

Kom meer te weten over de oorsprong van champagne, de verschillende soorten bubbels of lees meer over het proeven van dit veelzijdige drankje. Nog meer weten? Bekijk onze champagne-pagina en voor je het weet ben je een echte champagne kenner! Benieuwd naar alle champagnes? Bekijk alle mousserende wijnen van Gall & Gall en vind het merk dat bij jou past. Lees ook onderstaande artikelen voor meer champagne-inspiratie! 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.