Magazines

In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist die zijn sterren of punten aan de wijnen vergeeft, soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven (bijvoorbeeld de Guide Hachette). Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land.

Om meer informatie over onze prijswinnende wijnen te vinden en up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, bieden we je een selectie van de beste Internationale wijngidsen. Hieronder onze selectie.

Logo wijn magazines

Gambero Rosso

Een maandelijks Italiaans magazine dat apart een wijngids uitgeeft, Gambero Rosso, de meest toonaangevende Italiaanse wijngids. Een team van 70 deskundigen proeft hiervoor 45.000 wijnen van 2.402 wijnhuizen uit alle Italiaanse regio’s. Het hoogst haalbare zijn tre bicchieri (3 glaasjes): uitzonderlijk goede wijnen! Slechts 423 streken dit jaar met deze eer.

Rode wijn ingeschonken

Guide Hachette

Deze wijngids verschijnt sinds 1985 ieder jaar en geniet vooral in Frankrijk veel waardering. Met 10.000 geproefde wijnen is het over het algemeen een waardevolle bron van informatie over Franse wijn. De Guide Hachette heeft een reputatie onafhankelijk te zijn omdat ze niet gebaseerd zijn op de mening van 1 persoon, maar van meerdere proevers. 

Er wordt beoordeeld met een * - *** 1 – 3 sterrensysteem, daarbij is er de zogenoemde Coup de Coeur, die door een hartje gekenmerkt wordt en in Frankrijk ook een legendarische reputatie heeft. Wijnen met deze onderscheiding gelden als bijzonder aantrekkelijk vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Bij een grote interesse in Franse wijnen, kan men niet om de Guide Hachette heen.

Guia Penin

 De Guía Peñín van de Spaanse wijncriticus José Peñín is een jaarlijkse publicatie over Spaanse wijn. José Peñín heeft in zijn thuisland ongeveer de status die Robert Parker in Amerika bezit. Zijn omvangrijke proeverijen zijn beroemd. Ze behoren tot de meest uitgebreide van de wijnwereld. Er wordt beoordeeld met het internationale 100-puntensysteem, daarbij zijn er ook algemene beoordelingen voor de jaargangen, geselecteerd naar regio.

Falstaff

 Fallstaf is een Oostenrijks magazine gericht op lifestyle en wijn, het is het best gelezen lifestyle magazine in Oostenrijk. Er wordt hiernaast een speciale, zeer goed bekend staande wijngids uitgebracht, de ‘Falstaff Ultimate Wine Guide’. Deze staat bekend als de autoriteit op het gebied van Oostenrijkse wijn.

Platter’s Wine Guide

John Platter is de pionier van de Zuid-Afrikaanse wijnjournalistiek. Zijn in 1980 voor het eerst verschenen wijngids ‘Platter’s South African Guide’, is het naslagwerk voor de Zuid-Afrikaanse wijn. 

Er wordt beoordeeld volgens een *-***** 1 – 5 sterrensysteem, waarbij ook halve sterren worden vergeven, zodat het systeem eigenlijk een schaal van 1 – 10 heeft. De beoordeling van 5 sterren is één van de hoogste onderscheidingen die een Zuid-Afrikaanse wijn kan krijgen, de status van deze wijnen is daarom hoog. 

John Platter heeft het magazine in de jaren 90 verkocht en de beoordelingen worden nu aan andere wijnexperts overgelaten, maar het draagt nog wel zijn naam.

Wine guide James Platter

Wine Spectator

 De Wine Spectator is een van de grootste en belangrijkste wijnpublicaties van Noord-Amerika en heeft een bijzonder mooie website. In de Verenigde Staten staat de Wine Spectator qua relevantie op gelijke hoogte met de Wine Advocate en de International Wine Cellar, in Nederland speelt het Magazine vooral bij handelaren een grotere rol. Er wordt beoordeeld volgens het 100-puntensysteem. Het proefteam bestaat uit internationaal gerenommeerde wijncritici. Alle wijnen worden blind geproefd en de beoordelingen zijn zeer betrouwbaar.

Decanter

Decanter is een maandelijks Engels tijdschrift en wordt gezien als het meest toonaangevende wijntijdschrift. Wijnen binnen alle prijsklassen worden beoordeeld door Master of Wines. Ook op hun website is veel informatie terug te lezen. Jaarlijks organiseert Decanter de ‘Decanter World Wine Awards’ waarbij zeer streng geselecteerd wordt en beste wijnen bronzen, zilveren of gouden médailles kunnen winnen.

Wijn almanak

WIJNALMANAK

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. De allerbeste wijnen met grote nationale en internationale prijzen! Zelf hebben? Word kaarthouder en je kijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch?

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online

Bekijk hier alvast de toppers uit de Magazines


(5)

Peter Yealands Sauvignon Blanc Pet 75CL
Niet meer beschikbaar