Skip to main content

Prijswinnende wijnen


Magazines

Magazines

In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist die zijn sterren of punten aan de wijnen vergeeft, soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven (bijvoorbeeld de Guide Hachette). Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land. Om meer informatie over onze prijswinnende wijnen te vinden en up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, bieden we je een selectie van de beste Internationale wijngidsen. Hieronder onze selectie.

ALLE PRIJSWINNENDE WIJNEN UIT MAGAZINES
wijnmagazine logos

image

Guide Hachette

De Guide Hachette is een Franse wijngids. Meer dan 30.000 wijnen blind geproefd door professionele proevers. Lees niet alleen hoe deze wijnen gescoord hebben, maar ook welke Wijn/Spijs-combinaties er mogelijk zijn. Wijnen voor iedere smaak en iedere prijs. 

NAAR DE GUIDE HACHETTE WIJNEN

image

PLATTER’S WINE GUIDE

John Platter is de pionier van de Zuid-Afrikaanse wijnjournalistiek. John Platter heeft het magazine in de jaren 90 verkocht en de beoordelingen worden nu aan andere wijnexperts overgelaten, maar het draagt nog wel zijn naam. 

Er wordt beoordeeld volgens een *-***** 1 – 5 sterrensysteem, waarbij ook halve sterren worden vergeven, zodat het systeem eigenlijk een schaal van 1 – 10 heeft. De beoordeling van 5 sterren is één van de hoogste onderscheidingen die een Zuid-Afrikaanse wijn kan krijgen, de status van deze wijnen is daarom hoog.

NAAR DE PLATTER'S WINE GUIDE WIJNEN

image

GAMBERO ROSSO


Een maandelijks Italiaans magazine dat apart een wijngids uitgeeft, Gambero Rosso, de meest toonaangevende Italiaanse wijngids. Een team van 70 deskundigen proeft hiervoor 45.000 wijnen van 2.402 wijnhuizen uit alle Italiaanse regio’s. Het hoogst haalbare zijn tre bicchieri (3 glaasjes): uitzonderlijk goede wijnen! Slechts 423 wijnen streken dit jaar met deze eer.

NAAR DE GAMBERO ROSSO WIJNEN

image

GUIA PENIN


De Guía Peñín van de Spaanse wijncriticus José Peñín is een jaarlijkse publicatie over Spaanse wijn. José Peñín heeft in zijn thuisland ongeveer de status die Robert Parker in Amerika bezit. Zijn omvangrijke proeverijen zijn beroemd. Ze behoren tot de meest uitgebreide van de wijnwereld. Er wordt beoordeeld met het internationale 100-puntensysteem, daarbij zijn er ook algemene beoordelingen voor de jaargangen, geselecteerd naar regio.

NAAR DE GUIA PENIN WIJNEN

image

FALSTAFF 


Fallstaf is een Oostenrijks magazine gericht op lifestyle en wijn. Het is het best gelezen lifestyle magazine in Oostenrijk. Hiernaast wordt een speciale, zeer goed bekend staande wijngids uitgebracht, de ‘Falstaff Ultimate Wine Guide’. Deze staat bekend als de autoriteit op het gebied van Oostenrijkse wijn.

NAAR DE FALSTAFF WIJNEN

image

WINE SPECTATOR  


De Wine Spectator is een van de grootste en belangrijkste wijnpublicaties van Noord-Amerika en heeft een bijzonder mooie website. In de Verenigde Staten staat de Wine Spectator qua relevantie op gelijke hoogte met de Wine Advocate en de International Wine Cellar, in Nederland speelt het magazine vooral bij handelaren een grotere rol. Er wordt beoordeeld volgens het 100-puntensysteem. Het proefteam bestaat uit internationaal gerenommeerde wijncritici. Alle wijnen worden blind geproefd en de beoordelingen zijn zeer betrouwbaar.

NAAR DE WIJN SPECTATOR WIJNEN

image

DECANTER


Decanter is een maandelijks Engels tijdschrift en wordt gezien als het meest toonaangevende wijntijdschrift. Wijnen binnen alle prijsklassen worden beoordeeld door Master of Wines. Ook op hun website is veel informatie terug te lezen. Jaarlijks organiseert Decanter de ‘Decanter World Wine Awards’ waarbij zeer streng geselecteerd wordt en de beste wijnen bronzen, zilveren of gouden médailles kunnen winnen.

NAAR DE DECANTER WIJNEN

Momentmakers magazine - de Wijnalmanank

Momentmakers magazine - de Wijnalmanank

De allerlekkerste prijswinnende wijnen staan in het nieuwe Momentmakers magazine (voorheen de wijnalmanak). Bekroond met grote nationale en internationale prijzen! Met Gall & Gall Premium ontvang jij hem vanzelf in je mailbox. Leuke bijkomstigheid: als Premium-member is alle wijn standaard met 10% korting, spaar je automatisch mee voor mooie cadeaus en kortingen en ontvang je ook nog eens Proef magazine! Mooi meegenomen, toch?​

Activeer Gall & Gall Premium

LEES HIER MEER OVER DE PRIJSWINNENDE WIJNEN:

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.