Skip to main content

Magazines

Magazines

In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist die zijn sterren of punten aan de wijnen vergeeft, soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven (bijvoorbeeld de Guide Hachette). Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land. Om meer informatie over onze prijswinnende wijnen te vinden en up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, bieden we je een selectie van de beste Internationale wijngidsen. Hieronder onze selectie.

BEKIJK ALLE PRIJSWINNENDE WIJNEN
wijnmagazine logos

GAMBERO ROSSO

Een maandelijks Italiaans magazine dat apart een wijngids uitgeeft, Gambero Rosso, de meest toonaangevende Italiaanse wijngids. Een team van 70 deskundigen proeft hiervoor 45.000 wijnen van 2.402 wijnhuizen uit alle Italiaanse regio’s. Het hoogst haalbare zijn tre bicchieri (3 glaasjes): uitzonderlijk goede wijnen! Slechts 423 wijnen streken dit jaar met deze eer.

NAAR DE GAMBERO ROSSO WIJNEN

GUIDE HACHETTE

die ingeschonken glazen rode wijn

De Guide Hachette is een Franse wijngids.

NAAR DE GUIDE HACHETTE WIJNEN

GUIA PENIN

De Guía Peñín van de Spaanse wijncriticus José Peñín is een jaarlijkse publicatie over Spaanse wijn. José Peñín heeft in zijn thuisland ongeveer de status die Robert Parker in Amerika bezit. Zijn omvangrijke proeverijen zijn beroemd. Ze behoren tot de meest uitgebreide van de wijnwereld. Er wordt beoordeeld met het internationale 100-puntensysteem, daarbij zijn er ook algemene beoordelingen voor de jaargangen, geselecteerd naar regio.

NAAR DE GUIA PENIN WIJNEN

FALSTAFF  

Fallstaf is een Oostenrijks magazine gericht op lifestyle en wijn. Het is het best gelezen lifestyle magazine in Oostenrijk. Hiernaast wordt een speciale, zeer goed bekend staande wijngids uitgebracht, de ‘Falstaff Ultimate Wine Guide’. Deze staat bekend als de autoriteit op het gebied van Oostenrijkse wijn.

NAAR DE FALSTAFF WIJNEN

WINE SPECTATOR  

De Wine Spectator is een van de grootste en belangrijkste wijnpublicaties van Noord-Amerika en heeft een bijzonder mooie website. In de Verenigde Staten staat de Wine Spectator qua relevantie op gelijke hoogte met de Wine Advocate en de International Wine Cellar, in Nederland speelt het magazine vooral bij handelaren een grotere rol. Er wordt beoordeeld volgens het 100-puntensysteem. Het proefteam bestaat uit internationaal gerenommeerde wijncritici. Alle wijnen worden blind geproefd en de beoordelingen zijn zeer betrouwbaar.

NAAR DE WIJN SPECTATOR WIJNEN

DECANTER

Decanter is een maandelijks Engels tijdschrift en wordt gezien als het meest toonaangevende wijntijdschrift. Wijnen binnen alle prijsklassen worden beoordeeld door Master of Wines. Ook op hun website is veel informatie terug te lezen. Jaarlijks organiseert Decanter de ‘Decanter World Wine Awards’ waarbij zeer streng geselecteerd wordt en de beste wijnen bronzen, zilveren of gouden médailles kunnen winnen.

NAAR DE DECANTER WIJNEN

WIJNALMANAK

wijn almanak afgebeeld

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. De allerbeste wijnen met grote nationale en internationale prijzen! Zelf hebben? Word kaarthouder en je krijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch?

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online

LEES HIER MEER OVER DE PRIJSWINNENDE WIJNEN:

Platter's, de Zuid-Afrikaanse wijngids

Descorchados, voor Zuid Amerikaanse wijnen

De Grote Hamersma

Omfietswijnen

Parker's wijn advocates

Concoursen

Of bekijk de Wijn van het Jaar!