Skip to main content
0
€ 0.00

Internationale wijnexperts

Internationale wijnexperts

Internationale wijnjournalisten proeven op eigen initiatief of op aanvraag vaak heel veel verschillende wijnen van één gebied. Soms reizen ze naar het gebied af om daar een diepteproeverij in de desbetreffende wijnstreek te doen. Vervolgens geven ze alle wijnen binnen één categorie punten. Het maximaal aantal te behalen punten varieert per wijnjournalist. Maak kennis met 4 invloedrijke wijncritici.

STEPHEN TANZER’S INTERNATIONAL WINE CELLAR

STEPHEN TANZER zittend aan een tafel

Deze Amerikaan heeft de vooraanstaande ‘International Wine Cellar’ opgericht en zich ontwikkeld tot de grote concurrent van Robert Parker. Tanzer specialiseert zich vooral in wijnen uit Bourgogne, Piemonte, Californië,  Bordeaux en Zuid-Afrika. Ook hij beoordeelt wijnen met een maximale score tot 100 punten. Eind 2014 sloot hij zich aan bij ‘Vinous’, de website met wijnkritiek van Antonio Galloni en hij publiceert zijn betrouwbare en begrijpelijke beoordelingen sindsdien daar.

BEKIJK ONZE STEPHEN TANZER SELECTIE

JANCIS ROBINSON

jancis robinson met een glas wijn

Deze Britse Master of Wine staat onder wijnkenners misschien wel bekend als de allerbeste wijnjournalist, -schrijfster en -criticus. Ze schrijft voor de ‘Financial Times’, heeft haar eigen website JancisRobinson.com en is auteur van hét naslag werk voor wijn: ‘The Oxford Companion to Wine’. Zij en haar team beoordelen wijnen volgens een 20-puntensysteem, waarbij Jancis Robinson, streng en Brits als ze is, zelden het hoogste puntenaantal vergeeft. Normaal gesproken is alles vanaf 16 punten ‘onderscheidend’ en dus met een gerust hart het proberen waard. 20 punten is zeer uitzonderlijk! Haar beoordelingen staan bekend als zeer integer.

BEKIJK ONZE JANCIS ROBINSON SELECTIE

JAMES SUCKLING

james suckling zittend met een glas wijn

Deze Amerikaanse wijnjournalist was jarenlang werkzaam voor het beroemde wijnmagazine ‘Wine Spectator’. Sinds enkele jaren houdt hij zich vooral bezig met zijn website Jamessuckling.com. Hierop plaatst hij allerlei artikelen en proefnotities met een focus op Bordeaux, Italiaanse wijnen en zijn andere specialiteit: sigaren! Ook hij hanteert een puntensysteem met maximaal 100 punten.

BEKIJK ONZE JAMES SUCKLING SELECTIE

JAMES HALLIDAY

james halliday profiel foto

James Halliday is de meest erkende wijncriticus van Australië met meer dan 30 jaar ervaring. Hij heeft meer dan 50 wijnboeken geschreven en is daarnaast ook auteur van de ‘James Halliday’s Wine Atlas of Australia’ en ‘The Australian Wine Encyclopedia’. Hij beoordeelt volgens het internationale 100-puntensysteem, daarnaast vergeeft hij *** - ***** 3 – 5 sterren voor de algemene beoordeling van de wijngoederen. Hij geeft ook een jaarlijkse lijst uit van de 200 beste Australische wijnen en zeer gedetailleerde jaargangsbeoordelingen van de verschillende Australische wijnbouwgebieden. Benieuwd naar Halliday's selectie? Bekijk nu zijn winnende wijnen.

BEKIJK ONZE JAMES HALLIDAY SELECTIE

WIJNALMANAK 

wijn almanak afgebeeld

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. De allerbeste wijnen met grote nationale en internationale prijzen! Zelf hebben? Word kaarthouder en je krijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch?

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online