Concoursen

Elk jaar worden er verschillenden wijn concours gehouden over de hele wereld. De twee bekendste en zijn de International Wine and Spirit Competition (IWSC) en de International Wine Challenge (IWC). Hieronder lees je meer over de twee concours en kun je de gelijk de wijnen bekijken. 

IWSC logo

DE INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION

IWSC afbeelding De International Wine & Spirit Competition is een jaarlijks wijn- en gedistilleerd concours in november in Londen. Het is in 1969 opgericht door de oenoloog Anton Massel. Elk jaar ontvangt de competitie inzendingen uit meer dan 80 landen wereldwijd. De jurering is in twee fasen; blind proeven en een gedetailleerde technische analyse door een onafhankelijk laboratorium. Dit concours heeft speciaal gebouwde panden met temperatuur gecontroleerde kelders en opslagfaciliteiten voor meer dan 30.000 flessen!!

Het duurt meer dan zes maanden om alle producten te sorteren in meer dan 1.500 categorieën, afhankelijk van de regio, stijl, of type wijn en oogstjaar. De wedstrijd maakt gebruik van meer dan 250 gespecialiseerde proevers van over de hele wereld. Velen zijn Masters of Wine, sommige zijn wijnmakers of stokers, anderen zijn vakspecialisten.

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE IWC

De International Wine Challenge (IWC) bestaat al 33 jaar. De IWC staat bekend als het wijnconcours waarbij een bijzonder zorgvuldige selectie van prijswinnaars plaatsvindt. Alle wijnen worden blind geproefd en beoordeeld op hun smaakstijl, regio- en oogstjaar typiciteit. Elke médaille winnende wijn is geproefd bij drie verschillende proeverijen met hierbij minimaal 10 verschillende professionele proeverszo als ‘Master of Wines’.

IWC logo

IWC: Dit is de winnaar Rode Wijn 2016

En de winnaar is... Een heerlijke Franse Clos de la Roche Grand Cru 2014. Bekijk het spannende moment van de uitreiking op het IWC:

IWC Champion Red 2016

Wijn almanak

WIJNALMANAK

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. De allerbeste wijnen met grote nationale en internationale prijzen! Zelf hebben? Word kaarthouder en je kijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch? 

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online

Voorproefje van de ISWC & IWC winaars