Skip to main content

Prijswinnende wijnen


Concoursen

Concoursen

Elk jaar worden er verschillenden wijn concoursen gehouden over de hele wereld. De twee bekendste en zijn de International Wine and Spirit Competition (IWSC) en de International Wine Challenge (IWC). Hieronder lees je meer over de twee concoursen en kun je de gelijk de wijnen bekijken.

Logo International Wine and Spirit Competition (IWSC)

DE INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION

De International Wine & Spirit Competition is een jaarlijks wijn- en gedistilleerd concours in november in Londen. Het is in 1969 opgericht door de oenoloog Anton Massel. Elk jaar ontvangt de competitie inzendingen uit meer dan 80 landen wereldwijd. De jurering is in twee fasen; blind proeven en een gedetailleerde technische analyse door een onafhankelijk laboratorium. Dit concours heeft speciaal gebouwde panden met temperatuur gecontroleerde kelders en opslagfaciliteiten voor meer dan 30.000 flessen!!

Het duurt meer dan zes maanden om alle producten te sorteren in meer dan 1.500 categorieën, afhankelijk van de regio, stijl, of type wijn en oogstjaar. De wedstrijd maakt gebruik van meer dan 250 gespecialiseerde proevers van over de hele wereld. Velen zijn Masters of Wine, sommige zijn wijnmakers of stokers, anderen zijn vakspecialisten.

nternational Wine Challenge poster

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE (IWC)

De International Wine Challenge (IWC) bestaat al 33 jaar. De IWC staat bekend als het wijnconcours waarbij een bijzonder zorgvuldige selectie van prijswinnaars plaatsvindt. Alle wijnen worden blind geproefd en beoordeeld op hun smaakstijl, regio- en oogstjaar typiciteit. Elke médaille winnende wijn is geproefd bij drie verschillende proeverijen met hierbij minimaal 10 verschillende professionele proevers zoals ‘Master of Wines’.

Momentmakers magazine - de Wijnalmanank

Momentmakers magazine - de Wijnalmanank

De allerlekkerste prijswinnende wijnen staan in het nieuwe Momentmakers magazine (voorheen de wijnalmanak). Bekroond met grote nationale en internationale prijzen! Met Gall & Gall Premium ontvang jij hem vanzelf in je mailbox. Leuke bijkomstigheid: als Premium-member is alle wijn standaard met 10% korting, spaar je automatisch mee voor mooie cadeaus en kortingen en ontvang je ook nog eens Proef magazine! Mooi meegenomen, toch?​

Activeer Gall & Gall Premium

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.