Skip to main content
Welkom
0

Welke wijn bij vis?

Heb je een magere vis, kies dan een Sauvignon Blanc. Bij een vette vis kies je een Chardonnay.

Onze topkeuze bij vis

Wijn bij vis: een gedekte tafel met een theedoek waarop een wrap ligt met een forel en salade van gele en rode tomaatjes met basilicum

Welke wijn past er goed bij vis?

Ben je van plan een lekker visgerecht te maken vanavond? Of je nou gaat voor witvis, zalm of kreeft: bij elk type vis, schaal- of schelpdier smaakt weer een andere wijn het lekkerst. Lees hier welke wijn het beste smaakt bij jouw favoriete stuk vis!

Witvis

  • Magere vissen zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een Sauvignon de Touraine of een Côtes de Gascogne.
  • Bereid je bijvoorbeeld kabeljauw? Kies dan voor een pinot grigio of een gavi

Weet je nog niet wat je gaat koken? Dan zijn deze heerlijke buideltjes met vis en appel-kerriemayonaise een goed idee! Door de kruidige kerriemayonaise past dit gerecht goed bij Grüner Veltliner.

Gegrilde vis

Gegrilde vis is heeft net wat meer smaak en is dan ook het lekkerste met een houtgerijpte wijn met wat meer body, zoals een Californische chardonnay

  • Gegrilde tonijn: tonijn is een stevige vis die goed te combineren is met een mooie rode wijn, zoals een merlot uit Chili of pinot noir
  • Gegrilde zwaardvis of zeeduivel: kies dan voor een soepele rode wijn met weinig tannines. Bijvoorbeeld pinot noir of een gamay

Inspiratie nodig? Probeer dan het recept voor een heerlijke pastasalade met tonijn.

Zalm

Zalm kun je op verschillende manieren bereiden. Kies de wijn bij de bereidingswijze:

Sterke vis: sardines & haring

Hou jij van wat hartigere vette vis zoals haring of sardines? Deze vissoorten hebben een uitgesproken smaak, waardoor ze lastiger zijn te combineren met wijn. Maar ook voor deze vissen is er een ideale match.

Sushi

Verras je je gasten met een tafel vol sushi? Kies voor een droge witte wijn. Sushi kent namelijk een hoog umami-gehalte (een beetje hartig) wat goed past bij een droge wijn. Of verras met een lichte fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais. Kies een van de volgende wijnen:

Schelp en schaaldieren 

Zet je een schaal fruits de mer op tafel? Of maak je een gerecht met oesters of krab?
Wijnen met frisse citrustonen en een mineralig en ziltig karakter passen heel goed bij alles wat uit de zee komt! Zo worden de smaken van beide nog toegankelijker.

Wijn bij gerookte paling

De rokerigheid en het vet vragen om frisse, aromatische witte wijn. Deze doorbreken de sterkste smaken en maken het gerecht wat toegankelijker.

Wijn bij forel

  • Gebakken of gegrilde forel: de zachte, licht nootachtige smaak wordt goed aangevuld door een frisse en licht kruidige Sauvignon Blanc wijn.
  • Forel uit de oven: deze is vaak mild van smaak met wat frisse saus of groente. Een Chablis of Verdejo sluiten mooi aan bij deze smaken.
  • Gerookte forel: net als bij paling kies je hier voor een iets zoetere wijn, zoals een Riesling.

Shop je favoriete wijn

Meer wijn bij de lekkerste gerechten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.