Skip to main content

Alles over


Pouilly-Fuissé wijn

Pouilly-Fuissé wijn

Pouilly-Fuissé is een beroemde appellatie in het zuiden van de Franse Bourgogne. De volle witte Pouilly-Fuissé wijnen worden gemaakt van Chardonnay druiven geteeld op een kalkrijke kleibodem die zorgt voor de juiste zuurgraad. Lees hier alles over de karakteristieke eigenschappen van deze elegante wijnen.

POUILLY-FUISSÉ IN HET KORT

 
Komt uit Frankrijk
Streek Bourgogne (Macconais)
Druif Chardonnay
Alcoholperc. ca. 12,5 %
Exclusief omdat De wijngaarden bevinden zich op kalksteenheuvels die het resultaat zijn van harde koraal fossielen. Deze grond is een bron van calcium wat zorgt voor de juiste zuurgraad in de wijn.
Prijzen Variëren van €15 tot wel €50

 

DE DRUIF VAN DE POUILLY-FUISSÉ

Pouilly-Fuissé wijnen worden uitsluitend gemaakt van chardonnay druiven en zijn daarom alleen in het wit verkrijgbaar. Omdat de wijngaarden binnen vijf dorpen vallen kunnen de eigenschappen van de wijnen nogal verschillen. Wel kan gesteld worden dat Pouilly-Fuissé wijnen altijd te herkennen zijn aan de ronde en genereuze textuur en de rijke smaak. Dit maakt deze witte wijn vol. Je kunt deze wijnen jong of na een paar jaar drinken. Lees meer over wijn bewaren.

DE SMAAK VAN POUILLY-FUISSÉ

Pouilly-Fuissé wijnen worden veelal omschreven als elegante en complexe wijnen met aroma’s van mineralen, citrusvruchten, brioche en honing. Daarbij proef je in een Pouilly-Fuissé wijn vaak hout terug door de manier waarop deze wijnen zijn gerijpt.

Pouilly-Fuissé kunnen we schalen onder de complexe en vaak wat vollere wijnen. Deze wijnen passen dan ook goed bij de smaakprofielen classic white en big white. Benieuwd of Pouilly-Fuissé een wijn is die bij je past? Doe dan nu de smaakprofielen.

WAAR SCHENK JE EEN POUILLY-FUISSÉ BIJ?

Pouilly-Fuissé wijnen gaan erg goed gepaard met schaal- en schelpdieren (garnalen, kreeft), foie gras en wit vlees. Door hun aromatische kracht is het ook zeker geen gek idee om deze wijn te serveren bij Aziatische gerechten zoals sushi. Lees ook welke wijnen er nog meer bij vis passen.

ALTERNATIEVEN VOOR POUILLY-FUISSÉ

Is de smaak van de Bourgogne je goed bevallen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Deze streek heeft namelijk nog veel meer unieke wijnen.

Ben je naast witte wijn ook wel te paaien voor een lekkere rode wijn? Dan is de pinot noir zeker een aanrader. In de Bourgogne weten ze wel raad met deze druifsoort.

In het noorden van de Bourgogne vinden we de regio Chablis. Ook dit gebied produceert een groot aantal unieke en wereldberoemde witte wijnen. De naam van de regio wordt tevens gebruikt als benaming van deze frisse en droge chardonnay.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.