Skip to main content
Welke wijn bij het kerstdiner

Wijn bij het kerstdiner

Het organiseren van een kerstdiner is niet niks. Welke gerechten staan er op het kerstmenu en welke flessen moet je daarvoor in huis halen? We maken het dit jaar een stukje makkelijker voor je: de meest gekozen voor-, hoofd- en nagerechten met bijpassende wijn hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo ben je lekker snel klaar dit jaar!

image

Voorgerechten met bijpassende wijn

Met deze voorgerechten voor Kerst zit je altijd goed. Geef er je eigen twist aan je carpaccio of pasteitje en verras je gasten. Ben je op zoek naar een andre wijn, klik dan op het plaatje of op de link om 5 andere passende wijnen te vinden!

image

Hoofdgerechten met bijpassende wijn

Vlees, wild, kip en kalkoen of rollade

Voor het hoofdgerecht hebben we voor de belangrijkste kerstgerechten bijpassende wijnen gezocht. Kies je voor een klassiek diner met rollade of beef wellington? Vind hier wijn die het best past!

image

Stoofvlees, gourmet, vis of vega

Gezellig gourmetten of kaasfonduen blijft natuurlijk topfavoriet met kerst! Of kies je toch liever voor vis of een vegetarisch recept zoals een heerlijke risotto? Bij elk hoofdgerecht hebben wij een wijncombinatie gevonden. Klik snel verder!

image

Nagerechten met bijpassende wijn

Wist je dat er bij elk nagerecht ook een perfecte wijnmatch is? Denk aan een mooie port, een dessertwijn of een mousserende wijn. En wat drink je eigenlijk bij crème brûlée? Klik voor de wijntips op je favoriete toetje!

Wijntips in de wijnwijzer

Ga je een ander kerstgerecht maken? Gebruik dan onze handige wijnwijzer. Je typt je gerecht of ingrediënt in en er komen 3 wijnsuggesties uit die perfect passen bij jouw gerecht! Zo kun je bij het hele kerstmenu de perfecte wijnen vinden.

Meer inspiratie voor de feestdagen

Het vinden van de perfecte drank voor elk moment is niet gemakkelijk. Daarom helpen we je! Met onze feestdagen advies pagina, de lekkerste cadeaus (met handige top 5 lijstjes), nog meer top 5 lijstjes met kerstdranken van elke soort en feestelijk cocktails.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.