Skip to main content

Alles over


Aligoté

Aligoté druif
Aligoté druif

Deze frisse, rinse druif neemt in de Bourgogne de 2e plaats in. De aligoté heeft arme grond en veel zonlicht nodig. Bij gebrek aan zon neemt het zuurgehalte flink toe. Vanwege het relatief hoge zuurgehalte wordt de aligoté vaak gebruikt als basis voor mousserende wijnen. De betere Aligoté's hebben een goed definieerbaar aroma, licht kruidig met een vleugje citroen. Aligoté met een scheutje zwarte bessenlikeur maakt een heerlijke kir.

MEER OVER WIJN

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druivenom wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven. Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!


MEER OVER WIJN

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven. Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.