Skip to main content

Welke wijn


Welke wijn ben jij?

Rose inschenken
Rose inschenken

Niet alleen mensen maar ook wijnen hebben zo hun eigen ‘persoonlijkheden’ met specifieke karaktereigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan fief en opgewekt of stoer en pittig. Maar welke wijn past dan bij welke persoonlijkheid? Lees verder en ontdek het zelf!

Bekijk alle wijnen

BEN JIJ EEN... CABERNET SAUVIGNON?

Eigenschappen:

 • Stoer, pittig en zelfverzekerd
 • Een wijn die precies weet wat hij of zij wil

Herken je dit in een ander of jezelf? Dan is er een match made in heaven met cabernet sauvignon. Nu weet je meteen welke wijn je de volgende keer moet proberen! Cabernet sauvignon doet het daarnaast heel erg goed met vleesgerechten zoals entrecote of bij vegetarische gerechten met champignons of paddenstoelen. Wil je iemand een fles cadeau doen? Onze tip is de Valdivieso Cabernet Sauvignon van Winemaker Reserva. Zo scoor je zeker punten!

BEN JIJ EEN... GRÜNER VELTLINER?

Eigenschappen:

 • Vaak fief en opgewekt
 • Staat bekend om zijn gepeperde uitspraken!

Ben jij of is je beste vriendin, vriend, of familielid ook zo? Dan kom jij, of komen zij, overeen met een grüner veltliner. Kan je die vast op je ‘to-drink’ lijst zetten! Een Aziatisch gerecht met curry is een top combinatie met deze wijn. Of houd het dichter bij huis met een wienerschnitzel. Schenk de Grüner Veltliner Federspiel Weissenkirchen om nog meer van deze gerechten te genieten!

BEN JIJ EEN... PINOT NOIR?

Eigenschappen:

 • Lief, geen schreeuwer, houdt zich op de achtergrond
 • Maar stille wateren hebben diepe gronden

Herkenbaar? Welkom bij pinot noirfamilie. Volgende keer geen keuzestress meer want met een een pinot noir zit je gegarandeerd goed! Wordt het een gezellige eet-avond? Een pinot noir doet het goed met een kipgerecht of varken. Maak bijvoorbeeld een rollade van varkenshaas en geroosterde wortelgroente. Gegarandeerd genieten! Onze persoonlijke favoriet én cadeautip is de Altaga Pantagonia Pinot Noir.

BEN JIJ EEN... SANGIOVESE?

Eigenschappen:

 • Hij of zij kan best grillig zijn
 • Van heel zacht tot heel intens, maar ook geduldig

Herken je dit in jezelf of in een ander? Dan is er zeker een match met sangiovese. Weet je meteen welke wijn je de volgende keer moet proberen. Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk ook een goed gerecht! Waan je in Italiaanse sferen met pizza of pasta met varkensschouder en tomaten. Ook een borrel met harde kazen kan prima. Schenk bijvoorbeeld de Frescobaldi Chianti Castiglioni, succes gegarandeerd!

Frescobaldi Castiglioni Chianti 2022 75CL

BEN JIJ EEN... NEBBIOLO?

Eigenschappen:

 • Heel wijs en ervaren
 • Alle kennis in pacht
 • Kwaliteit staat altijd voorop

Ben jij of is je beste vriendin, vriend, of familielid ook zo? Dan kom jij, of komen zij, overeen met een nebbiolo. Zet maar vast klaar voor komend weekend! Door een lekker gerecht klaar te maken en deze wijn er bij te schenken scoor je sowieso bonuspunten bij anderen! Net als bij cabernet sauvignon zijn gerechten met paddenstoelen altijd een goed idee bij nebbiolo. Of maak het gerecht nog feestelijk en ga voor risotto met nebbiolo er doorheen! Wil je iemand een fles cadeau doen? Een van onze (cadeau) favorieten is de Alasia Barolo Flori Nebbiolo.

Alasia Barolo Flori Nebbiolo 2019 75CL

BEN JIJ EEN... CHARDONNAY?

Eigenschappen:

 • Een echte charmeur en past zich aan iedereen aan
 • Kent lovers en haters

Herkenbaar? Dan past Chardonnay precies bij jou of bij of je vriend(in), familie of geliefde. Dan weet je volgende keer wat je voor jezelf of voor anderen moet inschenken. Een mooie fles om cadeau te doen is de Alamos Chardonnay. Schenk je chardonnay bij het diner? Gevogelte en kip in een lichte, romige saus passen goed bij chardonnay. Ook visgerechten met zalm gaan goed samen met chardonnay.

Alamos Chardonnay 2023 75CL

BEN JIJ EEN... VIOGNIER?

Eigenschappen:

 • Gul en een echte levensgenieter
 • Lekker eten en drinken, laat het vieren en pluk de dag!

Herken je dit in jezelf of in een ander? Dan is er zeker een match met viognier! Zet die maar op de lijst voor het weekend! Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk ook goed eten. De bloemige tonen van viognier gaan goed samen met gerechten die niet te zuur of te uitgesproken zijn. Een Tajine met kip en rozijnen (of een vega variant) is een goede keuze. Lekker bij deze gerechten is de Arrogant Frog Viogier.

Arrogant Frog Viognier 2022 75CL

BEN JIJ EEN... SYRAH

Eigenschappen:

 • Streng doch rechtvaardig
 • Avontuurlijk ingesteld
 • Houdt van verrassingen

Herkenbaar? Welkom bij de syrah (shiraz) groep! De volgende fles wijn is makkelijk kiezen, want met een een syrah zit je dan zeker goed! Gegrilde groenten zoals aubergines doen het heel goed met syrah. Meer een vleesliefhebber? Gegrild vlees zoals lam wordt nog smakelijker met een goed glas syrah! Schenk een Valdivieso Syrah Gran Reserva voor een perfecte avond!


MEER WETEN OVER WIJN?

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven.

Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.