Skip to main content

Recept


Papardelle met wildragout

Paperdelle met wildragout
Paperdelle met wildragout

Recept

Papardelle met wildragout

Ingrediënten

  • 800 g hertenschouder
  • 4 el + 1 dl olijfolie
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 takken rozemarijn
  • 10 blaadjes salie
  • 3 dl rode wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 witte boterhammen
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • 300 g papardelle

Bereiding

  1. Snijd 800 g hertenschouder in kleine blokjes of vraag of de poelier dat wil doen. Verhit 3 el olijfolie in een stoofpan, bak het vlees in 2 of 3 porties op hoog vuur aan tot het bruin kleurt. Neem het uit de pan en zet even weg.
  2. Fruit dan in de hete pan 1 ui (gesnipperd), 1 winterwortel (in blokjes) en 2 stengels bleekselderij (in blokjes). Ris de naaldjes van 5 takken rozemarijn en hak ze fijn, snijd 10 blaadjes salie klein en voeg de kruiden toe aan de groente in de pan. Schep door elkaar tot het lekker begint te ruiken, voeg dan het vlees weer toe en blus af met 3 dl rode wijn, 2 el balsamicoazijn en 1 el tomatenpuree. Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat in 3 uur gaarstoven, tot het vlees uit elkaar valt. Houd de hoeveelheid vocht in de gaten en voeg wat rode wijn toe als dat nodig is.
  3. Maak ondertussen de gremolata: snijd de korst van 3 witte boterhammen en rooster ze. Maal ze tot kruimels. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, bak de broodkruimels met 1 teen knoflook (fijngehakt). Laat afkoelen. Hak 4 takjes peterselie, rasp 1 citroen en roer citroenschil, peterselie en broodkruim door elkaar. Doe twee soeplepels van vlees en saus in een mengbeker, voeg 1 dl olijfolie toe en pureer. Schep dat door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook 300 g papardelle (brede lintpasta) beetgaar, schep de saus door de pasta en leg op voorverwarmde borden een mooie krul lintpasta met ragú. Strooi er wat gremolata overheen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.