Ontdek alle wijnlanden

Overal ter wereld wordt wijn geproduceerd. En ieder land heeft zijn eigen manier en klimaat die een specifieke smaak meegeven aan een wijn. De wijnwereld staat nooit stil. Telkens verschijnen er wel ergens in de wereld verrassend lekkere, nieuwe wijnen. Wij hebben de vijf populairste wijnlanden op een rij gezet. Dit is een mix van landen uit de klassieke wijnwereld en landen uit de nieuwe wijnwereld. 

wijnlanden

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Franse wijnproducenten maken al eeuwenlang uiteenlopende wijnen van topklasse. Voor talloze internationale wijnmakers vormt het land nog steeds hét grote voorbeeld op wijnbouwgebied. Jaarlijks produceert het land 7 tot 8 miljard flessen wijn.

Spanje

Spanje bezit de meeste wijngaarden ter wereld. Het land kent zeer uiteenlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden. Daardoor groeien er veel verschillende druivenrassen in het land. Dit verklaart waarom het land een rijk aanbod van wijnen heeft, met zeer verschillende en eigen karakters.

Chili

Het langgerekte Zuid-Amerikaanse Chili is een van de meest ideale wijnlanden van de Nieuwe Wereld. De laatste decennia is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het geschikte klimaat en de nieuwste technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op, die in binnen- en buitenland geroemd worden.

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnproducerende landen van Zuid-Amerika. Het klimaat is er uitermate geschikt voor wijnbouw. Vooruitstrevende Argentijnse wijnmakers halen het beste uit de druiven en produceren de laatste jaren veel topwijnen van internationale allure. Vandaag de dag staat Argentinië op de 5e plaats van ’s werelds grootste wijnlanden.

Italië

Wijnland Italië heeft een geheel eigen karakter. Het klimaat varieert enorm van noord naar zuid. In de wijngaarden staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. Italië is beroemd om haar mooie klassieke bewaarwijnen als de Barolo en Brunello di Montalcino. Tegenwoordig worden er ook bijzondere nieuwe wijnen geproduceerd, vooral in het zuiden.

Oostenrijk

Oostenrijk is een koel klimaatgebied als het om wijn gaat. Hoe smaken de wijnen dan? Kort door de bocht: reken op frisse, fruitige wijnen. Het grootste deel is wit, maar de rode wijnen winnen steeds meer terrein. De wijnstreken liggen in het oosten van het land. Oostenrijkse wijnen waren lange tijd nog onbekend, maar hebben de afgelopen decennia een sterke opmars gemaakt.

Meer leren over wijn?

Nu je alles weet over de wijnlanden, kunnen we je nog heel veel meer vertellen over wijn. Bijvoorbeeld over druifsoorten: chardonnay, sangiovese, riesling en nog tientallen meer. En wil je een echte wijnkenner worden? Wij vertellen jou hoe je wijn moet proeven, openen, bewaren en nog veel meer! Lees al onze andere artikelen over wijn.

Wijnproeven als een pro > 

Wijn bewaren > 

Hoe lees je een wijnetiket? > 

De mooiste wijnen per land:

3 Reviews

(46 stemmen)
8.49

108 Reviews

(462 stemmen)
6.99

10 Reviews

(352 stemmen)
7.49

34 Reviews

(368 stemmen)
9.99
5.99
op=op
Kelderrestanten
40% korting
Torres Sangre de Toro Verdejo 75CL