Wijnlanden

Overal ter wereld wordt wijn geproduceerd. En ieder land heeft zijn eigen manier en klimaat die een specifieke smaak meegeven aan een wijn. De wijnwereld staat nooit stil. Telkens verschijnen er wel ergens in de wereld verrassend lekkere, nieuwe wijnen. Wij hebben de vijf populairste wijnlanden op een rij gezet. Dit is een mix van landen uit de klassieke wijnwereld en landen uit de nieuwe wijnwereld. 

BEKIJK ALLE WIJNEN

FRANSE WIJN

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Franse wijnproducenten maken al eeuwenlang uiteenlopende wijnen van topklasse. Voor talloze internationale wijnmakers vormt het land nog steeds hét grote voorbeeld op wijnbouwgebied. Jaarlijks produceert het land 7 tot 8 miljard flessen wijn.

> alles over Franse wijnen

SPAANSE WIJN

Spanje bezit de meeste wijngaarden ter wereld. Het land kent zeer uiteenlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden. Daardoor groeien er veel verschillende druivenrassen in het land. Dit verklaart waarom het land een rijk aanbod van wijnen heeft, met zeer verschillende en eigen karakters.

> alles over Spaanse wijnen

CHILEENSE WIJN

Het langgerekte Zuid-Amerikaanse Chili is een van de meest ideale wijnlanden van de Nieuwe Wereld. De laatste decennia is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het geschikte klimaat en de nieuwste technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op, die in binnen- en buitenland geroemd worden.

> alles over Chileense wijnen

ARGENTIJNSE WIJN

Argentinië is het grootste wijnproducerende landen van Zuid-Amerika. Het klimaat is er uitermate geschikt voor wijnbouw. Vooruitstrevende Argentijnse wijnmakers halen het beste uit de druiven en produceren de laatste jaren veel topwijnen van internationale allure. Vandaag de dag staat Argentinië op de 5e plaats van ’s werelds grootste wijnlanden.

> alles over Argentijnse wijnen

ITALIAANSE WIJN

Wijnland Italië heeft een geheel eigen karakter. Het klimaat varieert enorm van noord naar zuid. In de wijngaarden staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. Italië is beroemd om haar mooie klassieke bewaarwijnen als de Barolo en Brunello di Montalcino. Tegenwoordig worden er ook bijzondere nieuwe wijnen geproduceerd, vooral in het zuiden.

> alles over Italiaanse wijnen

Oostenrijkse wijn

Oostenrijk is een koel klimaatgebied als het om wijn gaat. Hoe smaken de wijnen dan? Kort door de bocht: reken op frisse, fruitige wijnen. Het grootste deel is wit, maar de rode wijnen winnen steeds meer terrein. De wijnstreken liggen in het oosten van het land. Oostenrijkse wijnen waren lange tijd nog onbekend, maar hebben de afgelopen decennia een sterke opmars gemaakt.
>alles over Oostenrijkse wijnen