Skip to main content

Verenigde Staten:


North Coast Region

Wijngaard
Wijngaard

De North Coast Region beslaat het gebied ten noorden van San Francisco. De streek heeft een woeste kustlijn, uitgestrekte bossen en vruchtbare wijngaarden. Het noordelijkste wijngebied in deze regio is Mendocino. Aan de relatief koele kustzijde worden vooral pinot noir en chardonnay verbouwd. Meer landinwaarts heerst een veel warmer klimaat, dat beter geschikt is voor cabernet sauvignon en zinfandel.

Napa Valley

North Coast

Bekender dan Mendocino zijn de regio’s Napa Valley en Sonoma County. Napa Valley ligt tussen de baai van San Francisco en de westzijde van Mount St. Helena in. De wijnbouw in Napa Valley bestaat al lang. Er komen veel goede wijnen vandaan, van cabernet sauvignon, chardonnay en merlot. Dankzij de verschillende klimaatzones en microklimaten groeien ook pinot noir, zinfandel en sauvignon blanc goed in het gebied. De winery van Robert Mondavi is een van de grootste wijnproducenten in Napa Valley. Bekende AVA’s uit Napa Valley zijn Howell Mountain, Oakville en Rutherford.

Sonoma County

In Sonoma County staat veel chardonnay, cabernet sauvignon en merlot aangeplant. Het gebied brengt ook prima wijnen van sauvignon blanc voort. De AVA Russian River Valley staat bekend om de mooie Pinot Noirs. Hoewel in Sonoma Valley al eerder wijn werd verbouwd dan in Napa Valley, heeft het veel langer geduurd voordat ook deze regio wereldfaam verwierf. Bekende AVA’s uit dit gebied zijn Alexander Valley en Sonoma Valley.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.