Skip to main content

Moscato d’Asti

Moscato d'asti
Moscato d'asti

Na een uitgebreid en heerlijk voor- en nagerecht, mag een dessert natuurlijk niet ontbreken; stiekem is dit het hoogtepunt van het diner. En hoe kan je dit moment nóg beter maken? Juist ja, door een dessertwijn!

Bestel hier jouw dessert wijn

Moscato D’Asti

Moscato d’Asti is een licht bruisende wijn met weinig alcohol (4,5-6,5%) en een heerlijke zoete smaak. De wijn is ideaal als dessertwijn. Asti spumante is een echte mousserende wijn, iets minder zoet dan moscato d’Asti en met een hoger alcoholpercentage (7-9%).

Piemonte, de magische wijnstreek

In de noordwestelijke Italiaanse regio Piemonte worden 2 soorten mousserende wijn geproduceerd, de zoete moscato d’Asti en de friszoete bruisende asti spumante (Italiaans voor bruisende wijn). De wijngaarden concentreren zich rondom de middeleeuwse stad Asti. De temperatuur en de bodemgesteldheid in de koele heuvels rondom de stad vormen een ideale omgeving voor de aromatische witte muskaat-druif, die de basis vormt voor de mousserende wijnen


Welk dessert is ideaal voor Moscato D’Asti?

Eigenlijk kan Moscato D’Asti bij verschillende desserts gedronken worden. Maar wat erg lekker is, is een deze dessertwijn combineren met een fruitig dessert. Je kan hierbij denken aan een sorbet met fruit; aardbeien, bessen en/of frambozen. Of serveer het bij deze heerlijk frozen fruit taartjes.

Lees hier onze de 6 basisregels over wijn en spijs over wijn en spijs om altijd de perfecte combinaties te creëren met je favoriete gerechten. 


Alcoholische dranken voor het dessert

Wil je wat lekkers drinken bij je toetje maar ben je niet zo van de wijn? Duik dan eens in de wereld van de after dinner drinks. Nog niet helemaal zeker welke wijn het beste past bij jouw voor-, hoofd-, of nagerecht? Check je favoriete gerecht op de wijn en spijs pagina en ontdek de ideale combinatie. Meer weten over het combineren van wijn en eten? Lees hier alles over wijn bij vlees, wijn bij vis en wijn bij groente.

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.