Skip to main content

Reis naar


The Macallan

The Macallan

Ben jij een echte Macallan Whisky-fan? The Macallan is in 1824 opgericht in Speyside en is één van de eerste distilleerderijen in Schotland met een officiële licentie. The Macallan is een van ’s werelds populairste single malts - zelfs James Bond drinkt Macallan! 

Karakteristiek aan de Macallan zijn smaak- en geurinvloeden van gedroogd fruit en nootmuskaat. Gedurende de productie gebruikt men technieken en processen afkomstig uit Spanje, Noord-Amerika en Schotland. Het merk staat er om bekend erg de nadruk te leggen op het gebruik van traditionele methodes en natuurlijke, eerlijke producten.

Zoals de Macallan Double Cask Gold. Bij deze whisky ligt de focus op kleur in plaats van jaartal. Hoe donkerder de whisky, hoe ouder deze is. Alle whisky’s van de Gold serie zijn gerijpt in Spaanse eikenhouten sherryvaten. De Macallan Gold heeft een geur van vanille, citrusfruit, donkere chocolade en een subtiele hint van eikenhout. De smaak bevat specerijen als kaneel, gember en vanille. Ook proef je fris citrusfruit en geroosterd eikenhout. In de droge afdronk is kruidige kaneel aanwezig.

Macallan Double Cask Gold 70CL


Nog meer lezen over whisky

Natuurlijk! Je kunt nooit genoeg weten over deze goddelijke drank. Over Schotse whisky bijvoorbeeld. Als je er straks toch bent. Of over de 5 duurste whisky's. Lees meer over de geschiedenis van whisky en over de fameuze 'Devil's Cut'.