Skip to main content
0
€ 0.00

Hubrecht over:


Hubrecht over rosé uit de Provence

Rosé
Rosé

"Wijnbouwer worden? Ik moet er niet aan denken. Want je wordt met allerlei problemen geconfronteerd, soms onverwachte."

Wijnhuis Domaine de L'Amaurigue
Wijnhuis Domaine de L'Amaurigue

"Zo worden druiventelers in het hart van Var, regio Côtes de Provence, momenteel geplaagd door... wilde zwerfzwijnen. Het zijn er honderden. Vroeger aten ze alleen rijpe druiven, maar tegenwoordig ook al de kleine groene knopjes. En er mag voorlopig niet op worden gejaagd. Complete oogsten kunnen verloren gaan. Ik hoorde van een wijnboer in Le Luc-en-Provence die zo wanhopig is dat hij gewoon stopt. 'Een jaar hard werken om alleen zwijnen te voederen' is hem te veel."

Jean-Marie Quef
Jean-Marie Quef

"Misschien mogen we daarom blij zijn met de Provençaalse wijnen die nog wél worden gemaakt, in het bijzonder de droge rosés. Een zeer zomerse komt van DOMAINE DE L'AMAURIGUE dat eigendom is van een perfectionistisch ingestelde Nederlander, Dick de Groot. Het heeft een wijngaard van 34 productieve hectaren, een eigen plukmachine (om 's nachts te kunnen oogsten), een uitstekend geëquipeerde kelder en een gedreven, talentvolle wijnmaker, Jean-Marie Quef" (foto)

Hubrecht Duijker
Hubrecht Duijker

"De rosé 2013 stelde hij samen uit grenache, cinsault en syrah. De wijn biedt een bleek oranje kleur en een sappige, goed gevulde smaak met zuurtjes- en drupstonen van o.a. abrikoos en sinaasappel, omkaderd door subtiel wat kruiden en specerijen. Heel prettig, heel Provençaals."

- Hubrecht Duijker