Skip to main content

Top 5


Likeuren voor na het diner

Likeuren
Likeuren

Je organiseert een fantastisch diner maar wil natuurlijk niet iedereen meteen na het eten wegsturen. Dus je zoekt iets om de gezelligheid gaande te houden. Digestieve likeuren, dat wil je. Gezellig op een gevulde maag nog nippen van een lekker glaasje. Maar welke likeuren zijn het meest geschikt? Wij zetten de top 5 after dinner likeuren voor je op een rij.

1. BAILEYS

Baileys, iedereen kent het wel. De Ierse likeur op basis van whisky en room. Door de combinatie van suiker, vanille en cacao, is Baileys dé likeur voor na het diner. Baileys kun je puur drinken, mixen of lekker bij het dessert serveren als saus. Probeer eens de Flat White Martini of Freakshake met Baileys. Maak het zo gek als je zelf wilt.

Ben je op zoek naar een specifieke variant Baileys? Bestel hier jouw fles Baileys

Baileys Original Irish Cream 100CL

2. AMARETTO

Amaretto is een mild bittere likeur uit Italië. Bekende amaretto merken zijn Disaronno en Cordelio Amaretto. Deze unieke likeur wordt soms gemaakt van amandelpitten en andere keren weer van abrikozenpitten. Naast het feit dat je amaretto puur kunt drinken of ‘on the rocks’, kun je het ook gebruiken in cocktails en zelfs in de keuken. Wat dacht je van dit recept voor tiramisu met amaretto? Wil je meer weten over amaretto? Lees hier verder.

Disaronno Originale 70CL

3. ADVOCAAT

Als je het over after dinner likeuren hebt, kun je advocaat niet weglaten. Deze dikvloeibare likeur lijkt een beetje op vla. Net als vla eet je het ook met een lepel. Advocaat kun je ook gebruiken in desserts. Denk eens aan poffertjes en ijs en een flinke dot advocaat. Wil je meer weten over deze likeur? Lees er hier alles over!

Zwarte Kip Advocaat 50CL

4. COINTREAU

Deze sinaasappel likeur is gebaseerd op de perfecte balans tussen zoete en bittere sinaasappels. De uitkomst is een likeur die het uitstekend doet in desserts en zoete gerechten. Natuurlijk kun je naast het koken Cointreau ook prima als after dinner drankje drinken. Puur met ijs of heerlijk in de koffie. Het kan allemaal! Wil je meer weten over Cointreau? Lees dan hier verder.

Cointreau 70CL

5. ANIJSLIKEUREN

Anijslikeuren zoals Pastis, Absint, sambuca en Ouzo zijn bij uitstek geschikt als after dinner likeuren. De aromatische anijs heeft een kalmerende werking en is daarom heerlijk na een zware maaltijd. Nog een voordeel: Anijsdranken hebben over het algemeen een veel lager caloriegehalte dan andere likeuren. Zo let je ook nog een beetje op je lijn. Wil je meer weten over anijsdranken? Lees er hier meer over.

Isolabella Sambuca 70CL

MEER INSPIRATIE:

Meer inspiratie opdoen voor jou persoonlijke after dinner moment? Bezoek dan onze after dinnerpagina en bekijk deze top 10 after dinner rums, of leer hoe je zelf een Irish coffeeHot toddy of Espresso Martini maakt. 

Wil je eens wat anders proberen met likeuren? We hebben meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.