Tess in de top 8 tijdens World Class!

inspiration-image

Artikel

Tess Posthumus, Dutch World Class Bartender of the Year behoort tot de top acht van de WORLD CLASS Bartender of the Year competitie. De finale vond plaats in Kaapstad. Met deze benoeming liet Nederlands’ beste bartender maar liefst 46 van ’s werelds beste bartenders achter zich. Helaas gaan alleen de top zes deelnemers door naar de ultieme finale. Wel mag ze zich met deze kwalificatie ‘beste vrouwelijke bartender van de wereld’ noemen.

Tess zegt zelf: "Ik ben blij dat ik het tot de top 8 heb geschopt, maar baal ontzettend dat ik de laatste en leukste challenge niet mag gaan doen. De 5 challenges die ik gedaan heb zijn leuk voor het bedrijf Diageo, er worden mooie verhalen verteld rondom de merken en de presentaties zijn goed voorbereid.

Maar juist in die laatste challenge, de pop up bar, komt naar mijn idee naar voren wat het zijn van een goede bartender echt inhoudt. Het organiseren en runnen van een bar, het contact met de gasten, het creëren van de perfecte sfeer en drankjes, dát is wat naar mijn idee ons vak inhoudt en waar ik van hou. Ik had heel veel zin om aan deze laatste challenge mee te doen en aan de mensen te laten zien waar ik als bartender voor sta.

Maar goed, "You are your own worst critic" en ik weet precies waar het mis is gegaan. Ik ben niet competitief, en doe niet per se mee voor die nummer 1 plek, maar om mijn naamsbekendheid te vergroten. En dat is gelukt.

Dus nu ga ik me op de toekomst focussen. Het is hoog tijd dat ik mijn boek over jenever verder uitwerk, een plek vind als consultant, en mijn kennis deel met de rest van Nederland. Niet alle cocktails zijn moeilijk om te maken en ik denk dat het hoog tijd is dat ik de consument wat tips en adviezen ga geven. Dat doe ik nu al met tutorial videos voor Gall & Gall. En wie weet open ik in de nabije toekomst ook zelf nog wel een nieuwe bar."

Aldus Tess. Wij bij Gall & Gall zijn ontzettend trots op je Tess!

Meer weten over Tess

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina