Skip to main content

Alles over


Albariño

Lees meer over deze bijzondere druif!

Albariño

Deze druif is vrij onbekend, niet alledaags en een beetje gek. Daarnaast kom je ‘m niet overal tegen en wordt hij ook wel een verborgen parel uit de wijngaard genoemd. We willen dit voorjaar allemaal albariño drinken! Wij vertellen je graag meer over deze bijzondere druif.

Koop hier je albariño wijn

Albariño in het kort

Albariño is meestal een droge verfrissende wijn. Sommige wijnen tintelen zelfs op de tong doordat ze een beetje koolzuur bevatten. Albariño’s van oude wijnstokken en speciale wijngaarden hebben meer vulling, structuur en complexiteit.

Smaakt naar: nectarine, groene appel, honing-meloen, citroengras en sinaasappelbloesem
Lekker bij: de ziltige smaak sluit goed aan bij schaal- en schelpdieren en allerlei vissoorten. Ook bij rauwe vis als sashimi of carpaccio van heilbot doet hij het goed
Komt uit: Spanje en Portugal
Smaakprofiel: de albariño wijnen vallen onder verschillende smaakprofielen. Zowel Big White als Fresh Prince.

image

Oorsprong

De albariño druif komt uit het noord-westen van Spanje en Portugal. De gebieden waar albariño verbouwd wordt, lopen als het ware in elkaar over, met alleen de landsgrens ertussen. In Spanje is Rías Baixas de bekendste albariñostreek. In Portugal heet de druif alvarinho en groeit hij vooral in Monção, Melgaço en Minho. Albariño heeft de laatste jaren zo veel fans gekregen, dat hij op veel plaatsen is aangeplant. Er komen nu ook albariño’s vanuit onder andere Noord-Amerika, Uruguay en Australië.

Meer wijnsoorten en landen

Er bestaan honderden wijnsoorten. Wij hebben alle druiven voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar alle wijnlanden? Ook die hebben we voor je verzameld. Meer wijninspiratie opdoen? Lees dan de volgende artikelen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.