Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

De lekkerste dranken


Voor Pasen

paasbrunch
paasbrunch

Wat zet jij op tafel met Pasen? Of je nu zoekt naar een wijn voor de brunch of de borrel: wij weten welke je moet hebben bij je favoriete (paas) gerechten. Zo wordt paasinkopen doen een eitje!

BEKIJK ALLE PAASWIJNEN

Wijn op z'n paasbest

Van de brunch tot aan het diner: de beste paaswijnen vind je hier!

Pasen: lekker eten en drinken!

Met Pasen kun je wat eten betreft alle kanten op. Of je nu kiest voor een uitgebreid paasontbijt, een eindeloze paasbrunch, een borrel en gourmet of een uitgebreid paasdiner: met de juiste dranken helpen wij je! Want je wilt wel de perfecte wijn bij de paasbrunch natuurlijk! Met gerechten met ei is het altijd lastig de juiste wijn te vinden. Maar die hebben we hoor! Bekijk de video hieronder. Op zoek naar een andere wijn-spijs combinatie? Lees alles over het vinden van de juiste wijn bij je gerecht! Een biertje erbij kan natuurlijk ook! Hier lees je welk bier je drinkt met Pasen.

Hoe combineer je ei en wijn?

Wijn en ei zijn geen vrienden. Sterker nog: er zijn maar een paar wijnen die ei aan kunnen. En wat eet je toch best vaak in het voorjaar: ei. Gewoon gekookt bij het ontbijt, een ei 'en cocotte' bij de brunch, eiersalade bij de lunch, in een quiche als diner: er zijn best veel mogelijkheden om er een ei-dag van te maken!  

En we helpen je: we leggen je uit welke wijn je het best kunt drinken bij gerechten met ei?. En waarom ei zo lastig is om te combineren met wijn. De beste keuze is om een lichte, fruitige witte wijn te drinken die niet al te zuur is. Een pinot blanc, pinot grigio of een pinot bianco zijn goede keuzes voor tijdens een paasbrunch! 

WELKE WIJN SCHENK JE BIJ DE PAASBRUNCH?

Start met een feestelijke bubbel

Want dan kan het pas echt beginnen. Serveer bij binnenkomst van je gasten een glas mousserende wijn. Of bij een van de gerechten van je paasbrunch. Zoals bijvoorbeeld sushi of een salade. Hier lees je hoe je champagne combineert met het eten

Er zijn verschillende soorten mousserende wijn zoals champagne, cava, prosecco: maar welke kies je? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Lees hier de verschillen

Deze Pommery Brut Royal kun je met Air Miles nog voordeliger aanschaffen. Deze echte champagne koop je in de winkel met 1000 Air Miles voor 14.99. Helaas kun je online geen Air Miles inwisselen. 

Alle mousserende wijnen >

Pommery Brut Royal 75CL

Cocktails bij Pasen

Een cocktail mag niet ontbreken tijdens de paasdagen! Start je brunch met een (alcoholvrije) cocktail bijvoorbeeld. Zo heb je een extra feestelijke start! Bijvoorbeeld een mimosa: mooi geel en heerlijk fris. 

Voor deze paasdagen hebben we ze voor je op een rijtje gezet: 5 vrolijke paascocktails

Wil je deze Pasen graag cocktails maken? Daarvoor heb geen bartender nodig hoor, want dat kun je gemakkelijk zelf. Dus aan de slag! Lees alles over cocktails en hoe je ze maakt. Wil je het wat lichter houden? Ga dan voor een alcoholvrije cocktail.

 

GEEN ALCOHOL TIJDENS PASEN?

Voor veel mensen maakt een glas wijn pasen helemaal af. Maar zijn er mensen die geen alcohol mogen of willen drinken? De oplossing is heel simpel: koop een non-alcoholische variant van je favoriete wijn! Ook deze passen perfect bij pasen. Van elke wijn is wel een alcoholvrije variant te vinden.

Afsluiten met een goed verhaal

En een goed glas natuurlijk. Je kunt dit direct na het diner doen of later op de avond. En dan is er weer zoveel keuze!

Natuurlijk kun je een glas likeur nemen, maar je kunt ook iets uitgebreider afsluiten. Bijvoorbeeld met een dessertcocktail, een Irish coffee of warme thee met whisky. 

Afsluiten kan ook met een ander digestief, zoals een glas cognac, whisky of rum. Weten welke landen er bekend staan om hun digestieven en welke het best bij jou past? Lees dan alles over digestieven

Magnums met korting

Met een magnumfles heb je meteen voldoende in huis voor een etentje! Want in deze 1,5 liter fles is dubbel zo groot als een normale fles. En zo'n grote fles heeft nog meer voordelen! Zo heeft de wijn langer de tijd om te rijpen, dus zich meer kan ontwikkelen. En door het dikkere glas hebben temperatuurwisselingen minder invloed. Uit zo'n magnum haal je 10 glazen  wijn, dus perfect voor een grote groep mensen. Oja en je spreekt het uit als màgnum (dus niet zoals het ijsje). Klinkt best chic toch?