Maandmenu November

inspiration-image

Recept

November is begonnen. Dit betekent langere avonden vol gezelligheid. Perfect om lekker te genieten met vrienden en familie. Geen zin om de helft van je avond te missen omdat je in de keuken staat? Wij maken het je gemakkelijk met deze oven recepten uit het weekendmenu. Ps. Wij kunnen de wijnen gemakkelijk bij je bezorgen. Betekent voor jou geen gesleep met flessen en toch lekker wijnen!

Voor

Kies van tevoren voor dit tomatentaartje met parmaham en ricotta. Zo vanuit de oven op je bord, en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Wat drink je erbij? Ga voor de Mâcon Blason de Bourgogne. Ideaal bij het voorgerecht.



Hoofd

Niet te veel moeite doen en toch indruk maken op je bezoek? Ga dan voor deze lamskoteletten in rode wijn met pompoen. Maak het van tevoren en schuif de koteletten bij aankomst van je gasten in de oven. Hoef je niets van de avond te missen. Serveer hierbij de Château Roc de Cazade Bordeaux, een intense wijn vol met smaken van kersen en chocolade. Of ga voor de Trapiche Malbec met een soepele afdronk.

Na

Lekker natafelen kan met deze crêpes met roomijs en whisky karamelsaus. Niet uit de oven, maar wel goed voor te bereiden. Zoet voor de dames en met een bite voor de mannen. Voor de saus gebruik je de Jack Daniel’s Honey Tennessee. Ook lekker als glaasje erbij!



Geen zin in vlees?

Wat dacht je dan van de vegetarische bier-prei-pie met Duvel. Of de garnalen in pittige witte wijn-pimentonsaus. Heerlijk met de Gavi La Battistina.


Nog meer inspiratie? Bij ons vind je meer dan 400 recepten voor de lekkerste voor -, hoofd- en nagerechten. Of breng de herfst op tafel met het oktober menu.